• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Nak kaya?

    Jan 30, 2010




    salam..
    sape nak kaya?
    kenapa nak kaya?
    perlu ke kaya?
    kaya kah anda?


    klw duit byk mcm ni tp x bhgia..xbest gak

    aku agak kebosanan hari ni
    nak stdy xd mood
    tgk lah mlm2 nnt mcm ne
    aku stdy mlm nnt

    nak kaya kene stdy elok2
    pointer kene mantap
    baru lah company yg besar pandang
    bukan dr segi akademik je kene bagus

    nak kaya kita kene pandaai bersosial
    kene pandai berkomunicate
    kene pandai ambil peluang
    kene pandai berniaga

    berniaga?
    ye aku ke arah itu
    sambil2 study dlm bidang aku skrg ni
    iatu kejuruteraan awam


    sikit2 lama2 jd bukit

    aku juga boleh dikatakan seorg peniaga
    aku ade buat photostat service
    aku ade on9 bussiness
    aku ade buat bussness makanan ringan

    banyak lagi aku perlu usahakan untuk kaya
    kaya bukan didunia sahaja
    tp aku nak kaya di akhirat juga nnti
    xnk hebat didunia tp diakhirat aku hamba yg hina

    aku x mo mcm tu
    so aku akan sedaya upaya tu seimbangkan
    antara dunia dan akhirat
    xnk terlalu mgejar dunia sehingga melupakan akhirat..


    nota kaki : aku org kaya baru.. duit TAPEM baru masuk.. =p

    Vote for the future

    Jan 29, 2010

    salam
    lama tul x update blog rase nye
    wlwpon 2-3 hari je x update
    jatuh terus traffic blog aku
    byk yg aku nk update tp tangguh2..

    aku sibuk bukan sebab ini..
    aku x amik part pape pon dlm hal ini
    aku just jd pengundi yg biase2 je
    undi aku adelah rahsia

    setelah 1 mggu mereka2 bermanifesto
    mmber janji2 ( jgn kosong sudah la ye )
    untuk membela nasib2 mahasiswa dan mahasiswi UMP
    akan membuat itu dan ini.. ( macam2 lah )

    semalam bertarikh 28 January 2010
    kami semua pelajar UMP
    telah kuar beramai2 mngudi
    aku xtau plak klw d yg xg mngundi kan ( nk kene denda ke )

    aku mngundi agak lewat
    cz kelas mmg agak padat smlm
    suasana agak lenggang lah ptg tu
    suasana pg aku xtau
    cz aku dok memerap dlm lab..

    ramai calon2 MPP tahun ini adalah lelaki
    ade bape ketul je pompuan ( jgn tnye aku kenapa x amik port )
    tapi aku bangga kerana
    yg mng majoriti tempat pertama sehingga ke 3
    adalah milik kaum ku..

    di mana ye kekuatan mereka
    kecantikan?
    kepetahan berkata2?
    mesra rakyat?
    mesra alam?
    mesra dunia?
    mesra akhirat?

    itu kita x tau....
    knp ek xd sorg pon untuk calon umum
    dari fakulti aku?

    k lepas ni MT fakulti plak
    nk vote sape ek??

    wasalam






    nota kaki : kesibukan mmbuat aku mnjadi mengntuk kepenatan dan akhirnye..jom tido jap

    Semua kawan

    Jan 27, 2010

    Semua kawan ade masa naik dan turun
    Dan kadangkala kita perlu meminta maaf
    Bukan tunggu org lain untuk melakukannya dulu
    Sebab kita x tau ape akan terjadi pada hari esok

    Kalau kita betul2 syg kawan kita
    Dan sanggup berkawan sehingga ke akhir nafas
    Kita patut bersyukur kerana kita mempunyai kawan
    Walaupun tidak seramai org lain kawan2 kita

    uhhhhhhuuu... saje amik feel romatik + sakit jiwa ptg2 ni..
    sakit pinggang pon ade..cz ttdo 2 jam++ kat lantai..adui...

    nota kaki : penat giler cz jadi model jalan Gambang ke Kuantan td..sape yg nmpak mcm aku kat tepi jln td..tu mmg aku~~

    Leave ur family or..

    Jan 25, 2010


    salam..
    Aku terpanggil tuk wt entry ni
    cz dlm hari ni aku byk bce kisah2
    bapa yang meninggal dunia akibat daripada merokok

    ayah aku merokok jugak..
    tp tidak lah perokok tegar..
    kat rumah tak pernah ade kotak rokok..
    ayah aku hanya akan merokok bile ade org yg hulur kat die
    tp yg tu pun kdg2 je klw ade yg mnghulur kan rokok kat die..
    klw mak aku tnye die knp amik..
    ayah akan jwb..nk jaga hati org.. ( perlu ke? )

    adek aku yg lelaki pon pernah gak mncube..
    tp kantoi..abis bbir macam bibir org bru lepas wt pemedahan plastik
    nk tau sbb ape.. sebab kite tonyoh cili blander kat mulut die..hehe
    mmg x leh nk tgk muka die..nk ku gelak kan aje..
    smpai skrg x merokok..

    ni ade bape tips yg aku bace kat kat website..hasil carian aku kat Google.

    1. selalu berada dalam kwsan yg no smoking area
    2. ahli keluarga perlulah mmberi sokongan serta memantau aktiviti si perokok terutamanya bila berada di rumah
    3. Tangguhkan niat untuk merokok bila terasa nak merokok..tanguh sejam..2 jam.. akhirnye terlupa ( klw x lupe pun skrgnye dpt kurg kan bilangan batang rokok yg di hisap dalam 1 hari
    4. Mengunyah atau makan sesuatu yang berangin
    5. Selalu dengar merokok untuk hilangkan stress..so pe kate tukar..bersenam untuk hilangkan stress dpt gak kesihatan yg berkualiti di samping menghilangkan stress
    6. Setiap sedutan rokok..cube pikir2 kan bahayanya rokok dan keluarga anda tnpa anda
    7. Sorok kan rokok ditempat2 yg tersorok supaya anda lupa kat mana anda letak rokok.. cari2 x jumpe..then giveup..
    Keluarga dan rakan-rakan anda pasti akan merasa amat sedih sekiranya mereka tahu bahawa anda sedang menderita akibat kanser paru-paru. Emosi insan-insan kesayangan anda akan terganggu apabila hidup anda menjadi hancur lebur di hadapan mata mereka. Kehidupan anda akan hanya berkisar pada keperluan perubatan yang membebankan.


    nota kaki : Berhenti merokok - Kalau bukan untuk diri anda, lakukanlah untuk anak-anak anda.



    Contest Ayahku Sayang

    Jan 24, 2010
    salam
    aku agak tertarik dgn contest yg di buat oleh cik bard
    Saya sayang ayah saya kerana die adalah pencetus semangat saya
    Ayahku bernama ZAINI B MD SHARIF
    Berumur 47 tahun ( sudah berkahwin k..klw x xd nye aku kat sni )
    Seorang Peniaga ( ayah aku ade workshop motor sendiri )
    Memang berasal dari Melaka
    so aku mmg ank Jati Melaka

    Mase kecik2 dlu..
    kakak sepupu aku slalu tnye
    syg emak ke syg ayah?
    aku jwb sayang ayah
    tp tu tak bermaksud aku x syg emak aku
    mungkin sebab aku lebih rapat dgn ayah aku
    cz tu aku jwb mcm tu..

    syg emak lain
    syg ayah lain
    cz dua2 mmpunyai karakter yg berbeza
    dua2 ade cara mndidik aku yg berbeza
    tp kedua-duanya penting dalam hidup aku
    dan kerana mereka aku berada di mana aku berada skrg

    ayah aku seorg yg sporting dan seorang penasihat yg baik
    aku lebih senang berkongsi masalah dgn ayah aku
    ayah aku treat aku mcm anak lelaki die ( dulu lah..kdg2 terbwk2 gak smpi skrg )
    aku slalu di suruh basuh kete n motor die
    wlwpon kat umah ade 4 hero ( adik lelaki aku )

    ayah aku tidak terlampau memanjakan anak2 die dgn wang ringgit n kebendaan
    percaya atau tidak..
    xd astro kat umah
    playstation kat umah
    xd dvd player kat umah
    ktorg tgk muvie mcm tgk wayang ade LCD yg dipancarkan terus ke layar putih ( gune laptop )
    mcm kat dlm kuliah tu.. ( baru je setahun lebih beli )

    Ayah aku seorang yg penyanyang
    klw kene marah ngan emak
    ayah lah pujuk
    tp x bermakne aku x pernah di rotan ayah
    mase kecik2 dlu slalu je merasa sakit di rotan
    dan sebab rotan tu aku jd manusia skrg

    byk pengalaman yg sepatut nye dikongsi dgn mak
    tp aku alaminye di kala ayah di sisi...
    pengalaman ape..tu yg kita nk tau tp aku x leh bg tau..haha

    Kdg2 aku bleh homesick tau x klw wt contest2 mcm ni
    waaaaa.....
    rindu giler kat family
    rase nk blk je mggu ni
    tp byk keje kene settle sblum blk cuti raya cina ni


    Ketika kejauhan
    masihku hangat kasihmu ayah
    betapaku rindukan redup wajahmu
    hadir menemaniku

    Terbayang ketenangan
    yang selalu kau pemerkan
    bagaikan tiada keresahan

    Walau hatimu sering terluka
    tika diriku terlanjur kata
    tak pernah sekali kau tinggalkan
    diriku sendirian

    Ketikaku dalam kedukaan
    kau mendakap penuh pengertian
    disaat diriku kehampaan
    kau setia mengajarku
    erti kekuatan

    Terpancar kebanggaan
    dalam senyummu
    melihatku berjaya
    bilaku kegagalan
    tak kau biarkan
    aku terus kecewa
    dengan kata azimat
    engkau nyalakan semangat
    restu dan doa kau iringkan

    Tak dapatku bayangkan
    hidupku ayah
    tanpa engkau disisi
    semua kasih sayang
    yang kau curahkan
    tersemat dihati.....


    nota kaki : Ayah..kakak janji tuk belajar sungguh2..ikut cakap ayah..akan jaga mak n ayah nnt bile kakak dah mampu.. I love u so much ayah..

    Senamrobik perdana




    Salam..
    warta perdana ( hehe...)
    mcm nk melaporkan berita lah plk..
    korg jgn ingt..
    berita perdana
    surau perdana
    forum perdana
    je yg ade kat Malaysia ni
    Senamrobik perdana pon ade..

    Sabtu pagi bertmpat di Kompleks sukan UMP
    Kami warga KK3 n KK1 serta yg mngmbil subjek softfkill ( gurl je )
    telah di kejutkan dgn siren..
    aku dikejutkan dgn lampu..
    tgh syok2 tido..skali terasa silau..
    dalam Hati ( sape lah bukak lampu ni..xnmpak ke aku tgh tdo )
    cz aku katil atas, dekat dgn lampu
    tp bile ingat2kan blk mmg kene bgn dh
    cz d program pg tu..

    kami disuruh..diwajibkan..
    mnghadiri senamrobik tersebut..
    saje je pihak pengurusan nk penuh kan majlis tu..
    mmg pergi atas dasar x rela hati..
    x ikhlas.. =P

    tp bile dh smpi sane..
    automatik jd ikhlas.. hehe
    cz best senamrobik
    wlwpon lagu yg diguneka x update lansung..
    tp x pe lah..
    untuk jantung yg sihat..
    telinga ku sanggup mndengar lagu2 tersebut..huhu

    smpat gak kami kenal dgn calon2 mpp yg akan betnding tuk sesi 2010
    wlwpon x bminat nk tau
    so buat2 lah amik tau..hehe

    Tamat je senamrobik
    kami smua berlumba2 untuk...
    bukan untuk makanan percume ( mmg ade pon tp bukan keutamaan )
    attendance untuk softskill dan blok..hehe
    cz aku x nk repeat softkill..
    mmg x logik lansung klw fail softskill
    huhu

    sekian saja..






    nota kaki : terlalu sibuk dengan berpoya-poya weekend ni..smpi x smpat nk update blog..huuhu

    Aku dalam dilema

    Jan 21, 2010
    perjumpaan 1 tahun yg lepas
    bertiga?
    tahun ni?
    berdua je ke?

    salam..
    aku xtau aku jadi pergi or tidak
    aku nak sangat g
    tp bile kene g sorang2
    rase takut plak

    Tapi kan dah janji
    kene lah tunai kan
    lagi pon dah lama x jmpe
    ayah n mak cnfirm ok punye
    tp klw dorg tau aku g sorg
    msti dorg x ok punye

    mcm mane ek
    aku pun bukan biase sgt dengan tmpat tu
    tapi dah cnfirm dah
    klw aku sampai sane mesti ade org jmput punye
    balik pun akan ade org hantar punye
    tp cnfirm ke?
    x nyusahkan ke?

    argh...
    aku nk g..
    nk g n nk g..
    korg x nk g sudah..
    waaa............

    Nak tau aku nk g mne?
    aku nk g KL..
    tp umah mmbr aku kat klang..
    nk jumpe die..hehe
    sape nk teman aku naik bus g kL?????????????????????????
    aku takut..keh2keh2..

    nota kaki : hepi bufday nuuL~~~~....

    Tanggang moden

    Jan 20, 2010

    Perlukah kita menggubal satu akta baru apabila di sebalik angka warga emas yang semakin meningkat, peristiwa anak-anak membuang ibu bapa mereka juga semakin kerap berlaku?



    MASIH ingatkah lagi dengan sebuah iklan Aidilfitri mengenai seorang wanita yang gagal membalas jasa ayahnya kerana perlu menjaga hati suami?

    Iklan Petronas itu bermula apabila wanita tersebut mengambil bapanya yang tua dari hospital untuk pulang ke rumah. Pada masa yang sama suaminya bertanya tidak bolehkah bapanya tinggal lebih lama di hospital?

    Di rumah anaknya, lelaki tua itu menerima layanan dingin daripada menantu sehingga ketika makan pun orang tua itu terpaksa makan berseorangan di tempat lain.

    Iklan itu berakhir apabila wanita tersebut sedar dia gagal membayar balik segala pengorbanan dan kasih sayang yang diberikan oleh bapanya.

    Walaupun ia sekadar sebuah iklan, hakikatnya ia satu sindiran dan peringatan buat kita semua. Kisah anak melupakan jasa, keringat dan pengorbanan ibu bapa bukanlah sesuatu yang baru. Menyorot filem lama yang paling dekat mengingatkan kita tentang kisah anak derhaka adalah filem Si Tanggang.

    Hari ini dalam dunia realiti kisah si Tanggang semakin berleluasa. Lebih menyedihkan, bagaimana tragisnya kisah Tanggang, begitulah keras dan kejamnya hati sebilangan Tanggang moden hari ini.

    Baru-baru ini contohnya, media melaporkan mengenai dua insiden seorang bapa telah 'dibuang' oleh anaknya.

    Dalam kes pertama, seorang pesakit buah pinggang berumur 60 tahun telah ditinggalkan oleh anaknya di pusat hemodialisis di Kangar, Perlis. Pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) kemudian menempatkan lelaki tersebut di sebuah rumah kebajikan, Rumah Sri kenangan di Jejawi.

    Seminggu sebelum itu, seorang bapa berumur 57 tahun telah ditinggalkan di tepi jalan bersama bungkusan pakaiannya di Behor dekat Kangar. Beliau yang baru menjalani pembedahan jantung terpaksa berlindung dan tidur di sebuah perhentian bas.

    Mengulas mengenai peristiwa Tanggang moden yang kerap berlaku menurut Pegawai Kemajuan Masyarakat (Kemas), Rafia'ah Jaafar, cara ibu bapa mendidik anak-anak menjadi salah satu sebab kenapa zuriat mereka sanggup membuang mereka seperti mana kisah Si Tanggang.

    Katanya, kebanyakan ibu bapa hari ini mungkin mahukan anak-anak mereka menjadi yang terbaik atau lebih daripada mereka sehingga memberikan kasih sayang melimpah ruah.

    "Ramai ibu melakukan kesilapan dengan terlampau memanjakan anak mereka. Bila besar, anak itu tidak dapat menilai perkara yang dikorbankan oleh ibu bapa dan berasa mereka berhak terhadap apa yang diberikan ibu bapanya," katanya.

    Apabila ibu bapa semakin tua, anak-anak berasa bukan tanggungjawab mereka untuk menjaga keperluan fizikal dan emosi ibu bapa, kata Rafia'ah.

    Ada juga anak yang mementingkan diri sendiri dan memandang sambil lewa terhadap ibu bapa.

    Namun katanya sekiranya anak-anak menjalani hidup yang terlalu sukar atau tertekan ia mungkin mendorong mereka melupakan ibu bapa mereka apabila sudah dewasa.

    "Sesetengah kanak-kanak membesar penuh traumatik kerana didera secara mental atau fizikal. Mereka mungkin dalam diam membentuk sifat benci ibu bapa. Jadi bila anak ini besar, mereka membalas apa yang mereka alami semasa kecil terhadap ibu bapa," tambah beliau.

    Sementara itu Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil menyifatkan sesiapa yang membuang ibu bapa telah melakukan satu perbuatan yang kejam.

    Beliau menasihati mereka yang tidak mampu menjaga ibu bapa supaya menghubungi pejabat kebajikan yang terdekat.

    "Jangan tinggalkan mereka di hospital atau di jalanan. Juga jangan tinggalkan orang tua yang tidak berdaya keseorangan tanpa jagaan di rumah,"

    sumber : kosmo

    nota kaki : Ingatkan kes buang anak je fofular skrg..tp buang mak n ayah pun ade..dunia2.. Siapa lah kita tanpa mereka ...I love my parennts...u?

    Google Chrome

    Jan 19, 2010

    aku xtau lah aku org yg plg lambat tau pasal search engine ni
    tp sius laju giler..
    romate aku yg kenal kan Google chrome ni kat aku

    almaklum lah..
    syg aku ni dok slalu stuk2 je..
    so pas gune google chrome ni..
    puas hati giler..

    Fast start-up
    Google Chrome launches in a snap.
    Fast loading
    Google Chrome loads web pages quickly.
    Fast search
    Search the web right from the address bar.

    nota kaki : banyak aku belajar dalam minggu ni..ok skrg study hydrolic engineering k..nnt d kuiz tergempak ptg nnt..pe nk jawab.. =P

    Buat di depan laptop sahaja



    Askum,

    Saya ingin menjemput anda ke laman web saya di:

    http://www.aggreable.co.cc/

    Saya ada sediakan perniagaan yang mudah untuk anda. Jika anda berminat sila layari:

    http://www.aggreable.co.cc/

    Bussines ni macam kira kita belajar wat website sendiri sambil membuat duit..

    Just duduk di depan laptop untuk beberapa jam untuk belajar buat website ni..
    ( klw korg pandai dr aku x smpi sejam pon buat )

    Aku start semalam dengan RM49.90 sahaja...

    Ini bukan bussiness MLM..

    Keuntungan akan terus di masukkan ke akaun anda..

    tiada potongan % keuntungan ke pihak atasan..pihak bawahan..pihak kiri..pihak kanan =P

    Aku memang dah lama nak kembangkan bussines aku dalam alam maya ni..

    Bussiness alam nyata ni pon ade 2 bussiness aku ( photostat buku dan makanan )

    so aku kembangkan plak dalam bidang e-Bussiness

    Terima kasih
    Nama Anda
    NURULAIN ZAINI

    http://www.aggreable.co.cc/


    p/s : boleh baca dulu pastu kalau berminat boleh lah contact kat email aku nurul_71204@yahoo.com

    Why I Like It Longer

    Jan 18, 2010
    LG is a South Korean company that manufactures mobile phones, as well as other devices such as televisions and home appliances. LG originally stood for "Lucky Goldstar", but is now promoted as meaning "Life's Good" in the company's marketing campaigns. LG is the fourth largest mobile phone manufacturer in the world, and the second largest phone manufacturer in its home market of South Korea.


    old model

    the latest one..

    LG Chocolate is back and longer!! Yeap, you heard right, not bigger but LONGER. LG’s new Chocolate phone (BL40) is the latest innovation in the LG Chocolate series. It’s a refreshing break from standard mobile phone designs with its uniquely long shape that allows for a 4-inch widescreen. Complete with a 5.0 Mega Pixel camera this fully touch screen phone with multi touch function features LG’s proprietary S-Class UI that offers the best in finger-friendly 3D graphics, intuitive responsiveness and easy accessibility. To make things even better, as a privilege of LG’s association with Twentieth Century Fox, the new LG Chocolate phones comes embedded with special content from James Cameron’s epic action movie AVATAR. What better way to utilize LG Chocolate’s amazing 4-inch widescreen with crystal clear HD resolution to give users a cinematic experience all in a grip. Featuring a stretched 21:9 ratio HD panoramic display, LG brings a better user experience when browsing web pages, checking emails or viewing videos on the cinema-like screen.

    The seductive new LG Chocolate is more than just a phone, it is also labeled by fashion experts as the ‘Supermodel’ of Phones. World-renowned fashion magazines like Vogue, GQ, ELLE and Esquire have unanimously proclaimed the new LG Chocolate phone as a breathtakingly sleek supermodel. Its elegant design is enough to rule the runway on its own. It is described by GQ’s Dylan Jones as “Glossy, sleek and thin like a supermodel.”

    The LG Chocolate BL40 also comes with a stylish Twenty8Twelve’s limited-edition designer case designed by the fashionista and actress Sienna Miller and her designer sister Savanna. This designer case comes free with every purchase of an LG Chocolate BL40 at the LG Concept Store.

    okay..

    now i will explain why i like it longer..

    because it easy for me to watch movie or video clip.

    The quality of the picture are also good.

    Its because we can see the picture in detail..

    This hand phone maybe too long for use but the design are beautiful..

    so thin and it easier to bring it.

    I really like its shape..so elegant like a model.. :P


    p/s : want get it?? click here http://www.nuffnang.com.my

    Gambang Waterpark

    Jan 17, 2010


    salam
    semalam bertarikh 17 January 2010
    wlwpon dlm keadaan poket yg kering x bpe nk kontang
    aku n romate ku serta kwan aku..
    pergi bersuka ria kat
    Gambang Water Park

    kami dpt tiket murah
    harga asal rm 20..
    harga promosi RM 1O JE ktorg kene byr.
    tp lepas 23 January ni akan naik RM 28 kot..( klw x silap )

    mmg best giler..
    dh lame x g waterpark..
    slalu g waterfall je klw ngan family..
    ni kire first time kuar hang out ngan mmbr kat waterpark

    dlm gembira pon..
    aku 1 bilik hampir lemas ( x masuk daya..cz die sibuk masuk geng PN sri n Datin )
    hehe..jgn mrh ye..gurau2 je

    Hero pada hari tu ade lah....
    CHE AM ( hero shira ni..haha )
    LIFE GUARD yg berdekatan ( x smpat plak nk tnye nme )
    dan ade pakcik kot..ke abg? yg tlg selamat kan anis..hehe
    dok main kat COCO BEACH..
    seronok ombak dtg..
    skali ombak besar PUNYA!! dtg..
    terbalik tube kitaorg dan....

    terkapai2..ku kelemasan...
    dilambung ombak Gambang Water Park..
    lagu pe ni?..hehe

    gambar2 mase mandi xd cz smua sibuk nk mandi
    xd yg teringin nk jd camera woman or men ri tu..
    ntah bile lagi bleh g lagi agaknye..

    wasalam

    nota kaki : Bile lah nk pandai berenang ni..

    My Valentine’s Day


    Synopsis

    An all-star ensemble cast comes together in “Valentine’s Day,” following the intertwining storylines of a group of Los Angelinos as they find their way through romance over the course of one Valentine’s Day.

    Directed by veteran filmmaker Garry Marshall, the film stars Jessica Alba (“Fantastic Four”), Academy Award® winner Kathy Bates (“Misery”), Jessica Biel (“I Now Pronounce You Chuck & Larry”), Bradley Cooper (“The Hangover”), Eric Dane (TV’s “Grey’s Anatomy”), Patrick Dempsey (“Enchanted”), Hector Elizondo (the “Princess Diaries” films), Academy Award® winner Jamie Foxx (“Ray”), Jennifer Garner (“Juno”), Topher Grace (“Spider-Man 3”), Academy Award® nominee Anne Hathaway (“Rachel Getting Married”), Ashton Kutcher (“What Happens in Vegas”), Academy Award® nominee Queen Latifah (“Chicago”), Taylor Lautner (“The Twilight Saga: New Moon”), George Lopez (“Beverly Hills Chihuahua”), Academy Award® winner Shirley MacLaine (“Terms of Endearment”), Emma Roberts (“Hotel for Dogs”), Academy Award® winner Julia Roberts (“Erin Brockovich”) and award-winning singer-songwriter Taylor Swift.

    nota kaki : no valentine day for me..huhu.lala

    3 soalan

    Jan 15, 2010
    salam..

    contest untuk bulan January di tahun baru ni..
    aku xtau nk update ape da...
    so mari tengok soalan2 di bawah..

    Soalan nye berbunyi seperti berikut:

    Aku belajar kat mana sekarang? ( full name k..xnk singkatan2..)

    Umur aku ? ( tahun je..xyah rajin2 kire bulan hari jam n minit )

    Aku orang mane ? ( ade ke penah aku mention pasal ni?) :P


    Syarat :

    Sila tinggalkan email address anda semasa menjawab soalan ni..

    2 org pemenang yg terawal dan menjawab dengan betul je akan menang..

    tarikh luput contest ni...15 January Jam 11.59 p.m

    Hadiah

    Topup RM5..hehe..

    nota kaki : contest ni suka2 je..cz tengah murah rezeki wlwpon duit elaun aku x masuk lg....huhu..dan juga sempena 1000 pelawat yg sudi menjengah blog aku ni..

    Bad day...

    Jan 13, 2010
    salam...

    Dr malam tadi lagi aku cnfident giiler
    yg kelas aku kul 9 pagi..

    En Hatiku : esok kelas kol bpe? xpe ke tido lewat?
    aku : esok kelas lambat sikit..kul 9..xpe tido lewat sikit pon..

    WaAAAAA......sehingga pagi aku masih ingat kelas aku pkul 9 pg
    7 pagi aku terjaga..
    ok awal lagi nk bgn..
    7.30..letihnye..landing2 jap tas katil smbil tutup mata.. :P
    7.45..ok bgnlah...
    nk mgadap laptop sbenarnye..

    tapi tnmpk plak buku catatan aku..
    aku pon bukak lah..
    tgk jadual aku hari ni..

    Oh MY GOD...!!!!
    terbatal terus niat aku nk mngadap laptop..
    aku terus ke bilik mandi..
    gosok gigi..
    cuci muka..
    ( mandi macam P.Ramlee..)hehe..

    niat nk pakai baju kurung hari ni..
    tp tpakse cancle..
    cz baju x ion lg..
    aku pakai jaket lusuh aku ke kelas....
    dan aku jalan g kelas mcm g jogging..nge~~~

    nk tau kelas aku pkul bpe??

    PUKUL 8 PAGI !!!!!!


    assigmnt highway n traffic engineering plak aku x smpat nk print mlm tu
    cz ink printer anis abis..
    so dgn kelam kabut aku nk g kelas aku pesan anis suh print kan..
    pastu suh daya bwk g kelas..

    nk malang kan harini
    anis plak terbwak assgment aku g kelas
    nasib baik dekat je..
    so aku g kelas anis n amik assgmnt

    hari yg teruk bagi aku harini..
    tp ape yg penting??????
    bukan kerjasama..
    tp..
    aku x ponteng kelas..haha..

    nota kaki : hope tomorrow will be a graet day 4 me.. :)