• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Tiger Wood - Tidur 120 Gadis

    Apr 30, 2010

    LOS ANGELES - Bukan 13 seperti yang didedahkan beberapa laporan sebelum ini, sebaliknya bilangan sebenar wanita yang pernah tidur dengan pemain golf No.1 dunia, Tiger Woods sepanjang lima tahun perkahwinannya dengan bekas model, Elin Nordegren adalah 120 orang, lapor sebuah akhbar semalam.

    Angka tersebut berdasarkan laporan majalah Amerika Syarikat (AS),National Enquirer pada minggu ini.

    Satu sumber majalah itu menyatakan bahawa bintang golf tersebut menyenaraikan semua wanita yang pernah ditidurinya semasa dia menjalani terapi ketagihan seks.

    Woods, 34, menjalani rawatan ketagihan seks di klinik pemulihan Gentle Path di negeri Mississippi, AS, pada awal tahun ini.

    Bagaimanapun, majalah sama memberitahu, kecurangan Woods, 34, dengan anak gadis jirannya yang berusia 21 tahun merupakan tamparan paling hebat buat isterinya berhubung skandal seks suaminya itu.

    Majalah National Enquirer mendakwa ibu anak dua itu akhirnya memutuskan mahu bercerai setelah majalah itu mendedahkan permainan cinta suaminya dengan anak jirannya, Raychel Coudriet.

    Antara wanita yang pernah ditiduri Woods termasuk model majalahPlayboy, Loredana Jolie dan pengurus hiburan kelab malam, Rachel Uchitel.

    Majalah berkenaan memetik sumber sama memberitahu bahawa Woods tidak menamakan Rachel dalam senarai wanita teman tidurnya itu.

    Majalah National Enquirer mendakwa, skandal Woods-Rachel berlaku pada Mei tahun lalu dan lokasinya cuma beberapa meter dari tempat isterinya menyusukan anak bongsu mereka yang baru lahir.

    Skandal seks Woods itu terbongkar selepas dia terbabit dalam satu kemalangan kereta di luar rumahnya di Florida pada November tahun lalu. - Agensi


    Another Mona Fendi ( betul ke aku eja ni )

    Apr 29, 2010
    MAYAT lelaki dikerat tiga dijumpai di pusat pelupusan sampah Taman Engku Mohsin di Larkin, Johor Bahru semalam

    JOHOR BAHRU - Seorang pekerja pusat pelupusan sampah terkejut apabila terjumpa mayat seorang lelaki dikerat tiga dalam tiga plastik hitam berasingan di Taman Engku Mohsin, Larkin di sini pukul 11.15 pagi semalam.

    Pekerja yang mahu dikenali sebagai Kumar itu memberitahu, plastik hitam itu tidak ubah seperti 'sampah' ketika dikutip di pusat pelupusan sampah di Larkin.

    "Plastik sampah itu agak berat ketika saya mahu angkat dan apabila dibuka, saya hampir pengsan apabila mendapati ia mengandungi kepala manusia..


    Habis sepah Madu dibuang

    Apr 28, 2010
    salam..
    pejam celik..
    pejam celik..
    dah nak habis sem dah..
    dah nk masuk tahun 3 dah aku..

    aishhh..
    mcm x caya je..
    mcm baru smlm masuk u..
    mcm baru semalam aku blaaja kat sini..tipu2 ni

    biaselah kalau habis sem
    kene angkut brg blk umah
    aku nk tnye korg..
    korg wat pe ek..
    dengan nota2 yg dah x gune?
    buang dalam tong sampah?
    simpan tuk anak cucu tengok?
    atau hantar jual kat pusat kitar semula?

    aku bab buku2 n nota ni..
    aku syg sikit..
    nk buang sebersalah
    takut ilmu yg berlajar
    hilang mcm tu aje..
    lagi pon kan tu ilmu..
    x baik buang..

    k saje merepek2 pg ni..
    nak sambung stdy..huhu
    1 paper more..
    wasalam

    Macam-macam runtuh!!

    Apr 27, 2010
    GAMBAR menunjukkan tanah runtuh di Lebuh Raya No.3 dekat Keelung di utara Taiwan semalam.TAIPEI - Sejumlah kenderaan tertimbus di bawah timbunan batu dalam satu kejadian tanah runtuh di kawasan seluas 300 meter di Lebuh Raya No.3 di antara Taipei dan Keelung semalam.

    dasyatkan..mcm gunung jatuh atas jalan je aku tgk...

    Yang mana satu idaman kalbu?

    Apr 26, 2010
    salam..
    aku tgh stdy sbnr nye..
    tp take 5 jap..

    bukak blog..
    then terasa nk update
    aku duduk dan pikir
    knp org gune lebih daripada 1 no?
    lebih dari 1 rangkaian?

    antara sbb nye
    ada rangkaian yg lebih murah
    ikut pasangan
    perlukan privacy..1 no tuk personal 1 no untuk x personal
    just gune cz nk gune time bufday..
    dpt free..walhal toppup 3 bulan sekali..
    tu pon topup rm5 je..

    korg pakai rangkaian yg mne?
    dan kenapa ?

    aku gune maxis dan celcom
    cz celcom murah
    maxis ramai mmber aku gune
    tp dekat berbulan gak x on celcom..






    Tolong jangan buat depan aku!!

    Apr 25, 2010
    Salam..
    aku bengang tul lah kalau ade yg terlebih bemanje-manje ngan pasangan..
    aku jeles?? tlg sikit..klw nk mgadai body untuk org bukan muhrim kita
    sikit pon aku x rase jeles..

    nak buat maksiat pon beragak lah
    depan org awam ko nk wat..
    xtau malu ke??
    ko x g sekolah agama ke dulu mase kecik2??

    yg si pmpuan pon td nampak mcm x rela
    tp bagi gak..
    sempat gak lah aku sound td
    tp buat bodoh je dorg..

    biase lah kan..
    org yg dah tau mane dosa
    mana pahala mana nak terasa ke
    rasa malu ke org tegur..

    serius..mcm ****... !!!
    tlg r..
    lain kali nk wat maksiat jgn wat depan mata aku
    mmg lah kubur masing2..
    tp kalau kita dok tengok org buat bende salah..
    kite dikira bersubahat gak!!!

    nota kaki : maksiat di malam sabtu sgt berleluasa di Teluk Cempedak..tlg pihak berkenaan pantau sikit senario ini dan pasang lampu byk2 sikit kat TC tu.. ni x..gelap..lagi lah menggalakkan mereka memadu asmara!!!

    nota kaki 2: dah wat maksiat..sok2 buang anak merata-rata..ingat sampah ke..lu pikir lah sendiri!!!...aku rase lain kali aku g TC aku nk bawak lastik..lastik buntut dorg!!!

    Ajai jadi bapa lagi

    Apr 24, 2010

    KUALA LUMPUR - Komposer dan penyanyi terkenal, Ajai dikurniakan seorang anak perempuan hasil perkahwinan keduanya dengan Norliza Mohamad Ilias di sini semalam.

    Bayi yang diberi nama Danisha itu dilahirkan secara normal dengan berat 2.9 kilogram pada pukul 5.10 petang di Pusat Perubatan Roopi, Jalan Ipoh di sini.

    Menurut Ajai atau nama sebenarnya Faizal Maas, 35, yang sentiasa berada di sisi isterinya, bayinya dilahirkan dua minggu lebih awal daripada tarikh jangkaan.

    "Saya bersyukur kepada Allah kerana anak perempuan kedua saya ini lahir dengan selamat dan sihat. Saya terlalu gembira dan teruja, tidak tahu hendak digambarkan perasaan saya ketika ini," ujarnya.


    nota kaki : huhu..dikala kebosanan wlaupun spatutnye aku stdy skrg ni..dok belek2 paper..myb aku terlambat..atau berita ni dah basi dah..tahniah Ajai

    5 Negara berbahaya

    Apr 22, 2010
    Rusia.


    Di negara yang penuh dengan kejahatan ini, mantan negara Soviet, adalah tempat bagi para pengacau dan gangster.Ada lebih banyak gangster daripada polisi, dan 1 orang Rusia dibunuh setiap 18 menit, rata-rata 84 pembunuhan per hari di negeri yang memiliki populasi 143 juta ini. pusat dari kejahatan Rusia ditempatkan di Republik Chechnya, daerah pedalaman Rusia di sebelah utara Georgia. Pelacuran, perdagangan narkoba, dan restoran bawah tanah yang sewenang-wenang dikendalikan oleh orang-orang Chechen. Warga Asing yang paling sering diculik karena pemerintah mengalokasikan dana tebusan yang lebih tinggi. Kejahatan terhadap orang-orang termasuk tetapi tidak terbatas pada : copet dompet, ponsel, kamera, uang, dan serangan fisik. Dari negara adidaya Ketiga ini, warga dunia mulai berspekulasi apakah komunisme benar-benar adalah obat untuk Rusia.

    Venezuela.

    Ketegangan politik dan melebarnya jurang antara si kaya dan si miskin (kelas menengah sangat sedikit) membuat negara ini memiliki tingkat kriminalitas tinggi. Pembunuhan terus meroket hingga 67% sejak Hugo Chavez menjabat pada tahun 1999. salah satu negara dengan kematian akibat senjata terbesar di dunia, mengkategorikan negara itu sebagai salah satu negara yang paling berbahaya di Amerika Latin dan dunia. penegakan hukum tidak berbuat banyak untuk menjaga ketertiban, karena banyak polisi-polisi itu sendiri yang nakal. Ini menyebabkan korban mencari perlindungan tersendiri. pembunuh bayaran dapat disewa paling sedikit $ 20. Orang-orang ditembak dan dibunuh karena alasan-alasan kecil seperti terlihat kotor dan menghina. Pembunuhan di Venezuela rata-rata 5 kali per hari di negeri yang hanya memiliki populasi 25,6 juta itu.

    Jamaika.

    Negara kepulauan ini memiliki reputasi buruk untuk kejahatan sejak bangkitnya pariwisata, khususnya di ibukotanya, Kingston. Geng dan politik adalah penyebab paling paling tinggi kejahatan di kota ini. dengan Rata-rata 5 pembunuhan per hari dalam sebuah negara berpopulasi 2,6 juta merupakan angka yang sangat tinggi . Kejahatan biasanya terjadi di sektor-sektor miskin kota-kota besar, meskipunmeskipun tidak sebatas hanya itu. Korupsi dan perdagangan obat ilegal berkontribusi terhadap peningkatan jumlah penyerangan, perampokan, dan pembunuhan. penegakan hukum Jamaika yang lemah dan tidak efektif merupakan penyebab meningkatnya kekerasan dan pencurian. Hal pertama yang rakyanya biasa lihat ketika menonton berita, adalah laporan KEMATIAN.


    Afrika Selatan.


    Berada di peringkat pertama dalam pemerkosaan per kapita di antara seluruh dunia dan memiliki rekor sebagai negara pembajakan mobil terbesar. Masalahnya begitu parah, bahkan perempuan diperbolehkan untuk mempercepat mobil melalui lampu merah untuk menghindari pembajakan, atau lebih buruk. Johannesburg, adalah salah satu ibukota yang paling berbahaya di dunia , dengan hampir semua kelas menengah dan keluarga kelas atas membawa senjata semata-mata untuk perlindungan. Peter Murgatroyd, penduduk Cape Town, mengatakan "Saya berusia 30 tahun lahir di SA menghabiskan sebagian besar hidup saya di sini, aku punya luka tusukan di punggung, beberapa kali tembakan pistol mendarat di wajahku, mobil dan rumah rusak beberapa kali ." tingkat pembunuhan di negara berpopulasi 47 juta ini adalah 50 orang per hari.


    Kolombia.

    Terkenal karena gerilyawan, industri kokain ilegal, dan pemerintah korup. tak heran Kolombia adalah nomor 1 di "The Most Dangerous Negara di Dunia". pemboman warga sipil dan terorisme adalah jalan hidup bagi sebagian besar warga yang telah terbiasa dengan kekacauan. negeri Ini memiliki rating tinggi untuk penculikan dengan tebusan, yakni pengusaha, turis, wartawan, dan ilmuwan sering menjadi target. meskipun tidak ada yang benar-benar dikeluarkan dari penculikan(artinya yang di bebaskan karena tebusan hanya sedikit). "zona merah" tempat kejahatan merajalela termasuk ATM, taksi, restoran, dan hanya berjalan menyusuri jalan. Mereka yang mencoba untuk melawan perampokan biasanya akan ditembak dan dibunuh. Bogota, Baranquilla, Cartagena, dan Medellin secara statistik dikategorikan sebagai kota yang paling berbahaya, dengan Medellin bergelar "Most Dangerous Kota di Dunia." Dengan 11 pembunuhan sehari di kota yang hanya berpopulasi 2 juta ini. Dalam beberapa tahun terakhir, tingkat pembunuhan di Kolombia menurun, tetapi tidak cukup untuk lebih rendah dari Afrika Selatan. rata-rata 47 pembunuhan sehari di negeri yang hanya memiliki 45 juta populasi ini, memberinya mahkota negeri "paling berbahaya" di dunia.

    I love u


    Aku minat giler kat binatang dua ekor ni
    sape nk beli kan aku?
    aku suh ayah aku beli kan
    ayah aku kata
    nanti mak aku x nk masuk umah
    hehehe

    nanti lah kan
    satu hari nanti
    dah d umah sendiri
    aku buat zoo
    belakang umah aku..
    =P

    wasalam

    Ni lah jadi nye bile sonsang

    Apr 20, 2010

    KUALA LUMPUR - Prosiding di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam menarik perhatian ramai apabila seorang suri rumah mendakwa pernikahannya enam tahun lalu berwalikan kakak sulung yang berwatakan seperti lelaki.

    Nurul Farhana Azrin Jamas Abdullah, mualaf berasal dari Sarawak memberitahu, dia terpaksa membenarkan kakaknya menjadi wali berikutan diugut untuk dibuang keluarga jika enggan mengikut arahannya selain mengaku jahil mengenai hukum Islam.

    Farhana berkata demikian semasa memberi keterangan ringkas di hadapan Hakim Mohamad Yunos Mohd. Zin berhubung permohonannya untuk memfaraqkan (membubarkan) perkahwinan dengan suaminya, Ahmad Salim Maideen.

    Pasangan itu bagaimanapun tidak melantik peguam dan mengendalikan kes sendiri.

    Terdahulu, Farhana selaku plaintif memberitahu, dia merupakan anak ketiga daripada lapan beradik dan telah memeluk Islam pada 1997.


    nota kaki : sebelum buat x pernah nk pikir...


    Berebut Jenazah

    Apr 19, 2010
    Jenazah Abdul Rahman Abdul Rashid, 55, yang maut dalam kemalangan menjadi rebutan isteri kedua dengan anak lelaki isteri pertama.


    Isteri kedua mangsa, Faridah Abdullah, 60, datang ke Hospital Tampin kira-kira jam 8.45 pagi membuat pengecaman dan menuntut mayat suami bagi dibawa pulang Rembau untuk dikebumikan.


    Sejam kemudian, anak lelaki sulung mangsa (anak dengan isteri pertama), Mohd Fadil, 35, datang ke bilik mayat hospital berkenaan membuat pengecaman.


    Mereka enggan mengalah menyebabkan polis dan hospital campur tangan.


    Faridah berkata, ketika hayatnya, arwah suaminya berpesan supaya dia dikebumikan di Rembau.


    Sementara itu, Mohd Fadil berkata, dia lebih berhak menuntut jenazah berkenaan kerana anak sulung daripada tujuh beradik isteri pertama arwah.


    Kekecohan itu bagaimanapun diselesaikan Pegawai Penyisat kes berkenaan, Sub Inspektor Othman Sulaiman serta beberapa kakitangan hospital dan jenazah berkenaan diserahkan kepada Mohd Fadil.


    Jenazah Allahyarham yang juga Pembantu Perubatan Hospital Alor Gajah Melaka dibawa balik ke rumahnya di Taman Bachang Baru, Melaka dan dikebumikan di tanah perkuburan Pasir Putih, Bachang, selepas selesai dimandi dan dikafankan di Hospital Tampin.


    sumber : Metro... x tenang jenazah~


    Malas..Korang malas?

    Apr 18, 2010
    salam
    hari ni aku nk cerita pasal malas
    entry ni dtg nye dr idea kawan2 aku
    semasa nk g makan td

    ade mmber malas nk makan..
    huhu..makan pon malas...
    kesannye kurus

    ade mmber...
    lapar..
    tp malas nk g beli makan kat kafe
    so berlapar lah kamoo ye

    ade org
    malas nak basuh baju
    smpai dah x d baju nk pakai
    baru nk basuh...
    ish3..

    ade org
    malas nk g kelas
    kesannya..
    time nk final baru terhegeh2 nk blaja pe yg die x blaja

    ade org
    malas nk bgn dr tidur..
    akibatnye..
    tidur sampai ke ptg..
    kesannye mata mcm panda..

    ade org malas nak stdy
    kesannye dalam dewan pekse
    xleh jwpan paper final

    ade org malas nk mandi
    akibatnye
    kepanasan di malam hari

    ade org malas nk update blog
    kesannya blog bersarang harimau
    bukan labah2 lg

    mcm2 lagi jenis malas..
    klw korg leh tambah..
    sile2 la ek

    wasalam

    nota kaki : tgh mngurangkan sifat malas~

    Betul ke ni wahai kaum hawa..fact or out of fact?

    London - Kebanyakan perempuan tidak boleh menyimpan rahsia lebih dari 47 jam, menurut sebuah kajian terbaru. Penelitian menemukan perempuan biasanya akan membocorkan rahsia paling tidak kepada satu orang lain dalam 47 jam dan 15 minit, seperti dilaporkan Daily Telegraph.

    Hal itu juga bergantung pada subjek gosip tersebut, teman lelaki, suami, sahabat, atau ibu adalah yang paling hampir untuk menjadi orang pertama yang mereka beritahu.

    Penelitian terhadap 3000 perempuan berusia antara 18 dan 65 tahun, juga menemui bahawa empat dari sepuluh responden mengakui bahwa mereka tidak dapat menyimpan rahsia, tidak kira betapa pribadi atau rahsia hal tersebut.

    Hal ini juga dipengaruhi sedikit alkohol, biasanya memberi peluang untuk mengeluarkan rahsia dengan lebih lagi. Lebih dari setengah responden mengakui satu atau dua gelas anggur dapat mendorong mereka untuk mengungkapan apa yang terpendam.

    Michael Cox, Pengarah Inggris Wines dari Chili, yang ditugaskan meneliti untuk Hari Nasional Chili, berkata: "Ini resmi - perempuan tidak boleh menyimpan rahsia.”

    "Kami benar-benar tertarik untuk mengetahui dengan survey ini berapa banyak orang yang boleh menyimpan rahsia. Tidak peduli betapa berharganya informasi, hal ini sering keluar dalam domain publik dalam masa 48 jam. Itu bererti setiap seorang perempuan telah mengaku pada seorang teman tentang kebimbangan mereka kerana tidak tahu di mana rahsia mereka hendak dituju."

    Para perempuan biasanya melakukan pelbagai cara sama ada bersemuka, di telefon atau melalui pesanan teks, baik surat ataupun chatting di internet.

    Baiknya pula, beberapa dari mereka, lebih dari satu perempat berkata, mereka lupa apa yang diberitahu pada mereka pada keesokan harinya.

    nota kaki : Pada aku bende ni tak betul..cz aku boleh je simpan rahsia dalam masa jangka masa yg panjang..pape pon ni just kajian je

    Kehilangan Bintang Lagi

    Apr 17, 2010
    Achik Spin telah meninggal dunia dalam sebuah kemalangan berhampiran Perhentian Nilai, PLUS pada jam 7 malam tadi (17 April 2010). Achik yang menumpang kereta sahabatnya menaiki Toyota Estima dikatakan terbabas dan melanggar sign board lebuhraya. Arwah tersepit di dalam kereta yang terbakar. Nasib menyebelahi kawannya yang sempat merangkak keluar dari kereta.

    Aku lama giler berkire-kire nk post berita ni..cz nk tahu kesahihan cerita ni..pas aku tgk makin ramai yg post pasal entry ni..so aku pon mula lah mngerakkan-gerakkan jari jemari ni..

    Takziah kepada keluarga arwah..tuhan lebih menyayangi arwah..AL-FATIHAH

    nota kaki : kita semakin dekat dengan dunia..tp mati? tak tau..semua hanya DIA yg mngetahui

    Rasa itu ini

    = Have feeling =

    Kadang-kadang
    kite
    nak
    org
    jaga
    hati
    die

    so
    kite
    diamkan
    jelah

    kita
    makan
    dalam
    xpe

    biar
    die makan
    sedap2
    hati
    kita

    bile
    masa
    sampai
    masanye
    nnt
    die
    sendiri
    akan
    perasan
    yg
    kite
    xd
    hati

    = no feelings =

    Aku nak merajuk

    Apr 16, 2010

    Sakitnye hati aku
    ko buat hal lah plk
    ko tau x aku x leh nk stdy tnpa ko
    sunyi tau x hidup aku

    wahai tenet..
    kembali lah normal..
    ko x kmbali..
    nnt aku mjuk nnt
    susah tau x nk pujuk!!

    td rumate aku tlg tgk dah..
    ip laptop aku nye connection dah hilang..
    ade sape2 yg pkar x???

    tenet rumate2 aku semua ok
    aku je x ok
    =(
    agak2 kene ntar kedai ke laptop..
    laptop ok je..
    just tenet je x nk connect




    i-city : sungguh menarik perhatian kami

    Apr 15, 2010

    salam
    pagi2 yg buta ni
    tp mata masih celek lagi
    baru lepas mnyiapkan assgmnt traffic
    sambil tggu rumate siapkan keje die

    rumate lagi satu plak
    dok suh aku search pasal i-city..
    giler berwarna-warni city tu
    sape nk bwk aku g sane?





    nota kaki : kalau PERKASA nk wat lawatan g sini..aku nk ikut..x kire..x kire..

    Aku kagum dengan dia

    Apr 14, 2010
    "JIKA boleh saya mahu ibu diberi penghargaan mengenakan jubah graduan ketika mengiringi saya mengambil skrol di pentas konvokesyen tidak lama lagi kerana dia terlalu banyak berkorban untuk saya ketika di universiti," kata remaja kurang upaya, Siti Hawa Apandi, 21, daripada Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Gambang, Kuantan, Pahang.




    Luahan Siti Hawa itu ada kebenarannya kerana sepanjang tiga tahun mengikuti pengajian di Fakulti Sistem Komputer dan Kejuruteraan Perisian UMP, ibunya, Zaidah Tamjis, 47, tidak pernah 'hilang' daripada menghadiri kuliah dan 'menduduki' peperiksaan bersamanya.


    Umpama dua badan satu jiwa, Siti Hawa dan ibunya tidak pernah berpisah sejak hari pertama menjejakkan kaki di universiti berkenaan tiga tahun lalu. Ini disebabkan setiap pergerakan Siti Hawa memerlukan Zaidah di sisinya untuk menolak kerusi roda miliknya.


    "Sudah sewajarnya ibu diberi penghargaan itu kerana ibu banyak membantu saya mengambil nota kuliah dan apa yang saya tidak faham, ibu mengambil alih bertanya kepada pensyarah.


    "Saya kagum dengan kesungguhan dan ketabahan ibu bagi memastikan saya tidak ketinggalan dalam pelajaran malah ibu juga amat dikenali di kalangan pensyarah serta kakitangan universiti," katanya ketika ditemui di UMP, baru-baru ini.

    Jangan disangka mereka-mereka yg kurang upaya ini kurang kebijaksanaan nya.. kadang2 mereka lebih bijak dri kita dan lebih mnghargai peluang yg mereka ada..sebab mereka tau..susah bagi mereka untuk mendapatkan peluang sebegini rupa. So kita yg sempurna fizikal kita , jangan persia kan apa yg kita ade...jgn anggap pe yg kita ade ni aset penting untuk mendapatkan sesuatu " kebijaksanaan...." klik disini untuk lebih info klik sini

    nota kaki: aade jugak lah 4-5 kali nampk beliau disorong emaknye untuk kekuliah..proud with u and ur mom


    Friendster vs facebook



    Salam
    di pagi hari rabu yg gelap lagi ni..
    tibe2 aku dapat email dr friendster
    "photo tagging is available now at friendster"..
    beza nye photo tag kat fb ngn fs adalah
    kat fb kene leh tag kat muka si mangsa..
    kat fs kite kite leh tag satu pic tu si mangsa..
    ada fhm?

    yg ni untuk facebook

    yang ni plak untuk friendster

    friendster aku tgk mcm kearah meniru facebook
    tp pape hal
    aku still on akaun friendster aku
    syg plak nk buang

    aku bukan jenis
    dah d yg lebih canggih
    buang yang lama
    kadang2 yg lama tu lagi byk kenangan..


    nota kaki : Ok..cukup rase nye untuk hari ni..mase untuk tidur...nite~


    huuyooo redmummy masuk paper...

    Apr 13, 2010
    salam
    aku jalan2 kat blog yg slalu aku jln
    agak =) lah bile tgk ade blogger yg poular masuk paper..
    wahaahahahhaah...

    nak tgk?

    ade tips yg diperturunkn oleh redmummy
    hehehe
    jom baca

    Great story i think

    Apr 12, 2010

    Suami saya adalah seorang jurutera komputer, dan saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.

    3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih, lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus. Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya.

    Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal.

    Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian.

    "Mengapa?"Dia bertanya dengan nada terkejut.

    "Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan."

    Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.

    Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya. "Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?"

    Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.

    "Siti ada satu soalan, kalau Abang temui jawapannya di dalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada ditebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?"

    Dia termenung dan akhirnya berkata, "Abang akan memberikan jawapannya esok."

    Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.

    Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya dibawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan...

    'Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya."

    Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.

    "Siti boleh mengetik di komputer dan selalu mengusik program didalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut."

    "Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang."

    "Siti suka jalan-jalan di shopping complex tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencari dan membawa Siti pulang ke rumah."

    "Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu 'teman baik' Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu."

    "Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi 'pelik'. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti di rumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami."

    "Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu."

    "Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu."

    "Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat airmatamu mengalir menangisi kematian Abang."

    "Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti."

    "Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti."

    Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.

    "Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puashati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti."

    "Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku... biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang- barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia."

    Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang roti kesukaan saya.

    Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam 'kewujudan' yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam 'kewujudan' yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini.


    nota kaki : sweet kn cite ni...

    Jom sejukkan badan

    cuaca di UMP pada hari ni
    tidak lah hujan
    tidak lah redup
    dan
    tidak lah panas..
    syukur dgn nikmat Allah ni

    tp..
    duduk dlm blk..
    dengn kipas dah bis kuat
    tetp berpeluh..huhu
    pe tnda nye tu?

    byk dosa? byk dosa aku..
    aku ngaku ...
    mcm rumate aku ckp td..
    org baik xkn mngaku die baik




    thank to my doktor..
    doktor love...
    wahhahah...
    aka rumate aku..
    cz bli kn air coke tuk aku


    ptg ni die ajak pekene cendol...
    kat mana?
    Jaya Gading?
    taman tas?
    pe brg jauh2..
    kafe UMP sudah..hahaha

    inilah tanda2 orang pokai..
    hahah..
    hope jd lah minum cendol ptg ni
    wasalam