• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Dugaan puasa dan raya

    Aug 31, 2010
    Salam...
    selamat hari kebangsaan Malaysia!!
    aku bangga jadi anak Malaysia..
    tp Negara merdeka 53 tahun dah..
    rakyatnya macam mana pula?


    aku xnk cerita pasal merdeka
    cz aku x merdeka lg..
    sebabnye..
    aku test esok..
    esok pukul 4.45 baru aku akan merdeka..
    dan mood raya aku akan meresap masuk dalam badan ni..
    hahaha..mcm cite hantu lah plak..

    3 hari lagi nak balik..
    sambil stdy2 reinforcement concrete..
    dengar lagu2 raya..
    sesungguhnya belum lagi merasai raya.
    pose kasi habis lah dlu wei~~~
    paper ni kire killer gak r..
    paper yg aku rase x killer pon aku xleh nk wat..
    ni plak paper yg killer...


    wish me luck k esok..
    wasalam

    nota kaki : berusaha ..terus berusaha selagi mampu dan sehingga ke saat yg terakhir

    BlogWalking Award! TQ

    Aug 30, 2010

    Salam..
    hOhooooHo...
    dapat award..hehe..
    award blogwalking..
    thankz pada pemilik blog ini http://bakpogitu.blogspot.com/

    Aku xd lah rajin sgt blogwalking..
    tp boleh lah...
    slalunye aku akan blogwalking selepas sahur..
    dan tengah hari..
    cz masa2 nni je aku rase mcm mood aku ok tuk jalan2 kat blog org lain

    Dah dapat award kene jawab 6 soalan dibawah ni


    1. Apakah yang bermain di minda anda sekarang?
    Kamera DSLR ( sony ) ...Balik raya.. Test hari rabu ni ... dan study

    2. Apakah nama samaran anda?
    Nia_oii...oii..ain..in..nurul..

    3. Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?
    Ayah, Emak, adik2
    4. Panggilan untuk si dia?
    Wahaha...kene ke ni jawab..k lah..aku pggil die..A...B...C..D...hehe..
    pilih lah ye =P

    5. Hadiah yang anda impikan dari seseorang yang istimewa?
    xtau...xpernah nk harapkan hadiah2 besar2 pon....tp nak die jd lebih romatik..dan lebihkan perhatian die kat aku berbanding DOTA...haha..persaing hebat aku tu..jgn xtau

    6. Blog mana yang anda selalu lawat?
    aku xd nk pilih kasih sgt...
    sape2 yg rajin update ..



    Dok klik gengblogger..tv3.. kuar Malware..Apa tu?

    Aug 29, 2010

    Salam tengah hari semua..
    apa nak jadi ni..
    baru bgn dr ketiduran...
    alamaklumlah lewat ketiduran semalam..
    inilah akibatnye..kala kat umah ni..
    mau dah kene rembat ni..

    korang perasan x..
    3-5 hari ni..klw bukak website gengblogger..
    bukak tv3...
    confirm yg ni kuar
    Apa tu malware?

    Malware merupakan perisian yang direka bentuk untuk memasuki ke dalam sistem komputer dan menyebabkan resiko kerosakan komputer tanpa disedari oleh pengguna.

    Kesan daripada malware ?

    mengganggu sistem komputer
    digunakan untuk mencuri data,
    identiti,
    wang serta maklumat pengguna,
    semata-mata bagi mengaut keuntungan yang berlipat ganda


    nota kaki : aku suke sangat tgk cite kat tv3..pasni nk tgk kt ne klw tv3 pon kene serang malware

    Apa yang korang cari kat blog orang lain?

    Aug 28, 2010
    Salam...
    pe kabar semua?
    aku baru je balik jenjalan kat blog orang..
    skodeng2 kat blog orang..
    aishhh..ape skodeng2 ni..
    xelook tuk kesihatan..

    ape yang korang cari sebenarnya kat blog orang lain?
    pada aku...
    untuk tmbah pengetahuan..
    entry yang menarik untuk dikomen dan dibaca..
    shoutbox untuk aku tinggalkan kesan tapak kaki aku..
    pastu mestilah traffic blog...xgitu?

    Biasenye aku akan komen kat entry yg aku rase mnarik..
    klw x mnarik..
    aku tinggalkan tapak kaki or cap jari je...
    kalau blog yang xd chatbox...
    mcm xbest je...xtau kat mne nk tinggalkan cap jari..
    nak komen pon kdg2 entrynye x bpe nk membuat aku meninggalkan komen..

    tu aku nye pendapat nye..
    masing2 ade pendapat masing2 kan..

    Kismis dan coklat Cloud 9

    Aug 27, 2010
    Salam..
    semakin hari
    semakin malas sahur
    tp digagahkan jugak diri untuk bangun..
    alhamdulillah...
    harini 17 hari berpose..
    masih full...
    xbaik riak wahai ain...haha

    kejap je mase berlalu..
    bersahur ape aku hari ni?
    cloud 9 saje..
    3 bungkus cloud 9 dan beberapa biji kismis..
    jadilah daripada xd lansung

    dan



    nota kaki : beberapa hari je nak balik ke kg halaman..bersabar lah wahai hati~

    Hari pekak kami satu bilik

    Aug 26, 2010
    Salam..
    agak bz sikit2-3 hari ni..
    cz test melambak2..
    pastu byk plak keje tertunggak yg nk kene wat

    malam ni pon aku x d mood sebenarnya
    tp aku pakse gak badan aku ni bekerja..
    sambil wat report..
    sambil dengar lagu raya =)

    ade lah kejadian yg agak kelakar aku nk cite
    tengah2 wat keje..
    ini yang berlaku..

    yg aku dengar

    Bik!!! nk pinjam baldi...
    tp yang sebenarnya..
    bik!! pinjam shampooo!!!
    haha

    ade lagi satu..
    rumate aku lah..
    sape kat depan tu..
    aku ckp lah hanis..
    pastu tetiba ade org bukak pintu..
    nak beli roti hotdog?
    hahhaa

    pastu rumate aku...
    xpasal2 nama die bertukar jadi fatimah...
    hhaahahha..
    klasik sungguh...


    klik pada gambar untuk besarkan

    Jam RM2.4j bakal dijual

    Aug 24, 2010


    JAM A Lange & Sohne boleh didapati di salah sebuah kedai di Pavilion Kuala Lumpur.


    KUALA LUMPUR - Jarang sekali kita mendengar seutas jam tangan dijual di negara ini pada harga RM2.4 juta.

    Sekali imbas, anda mungkin tertanya-tanya mengapa jam tersebut begitu mahal melebihi harga kereta Ferarri.

    Namun bagi sebuah syarikat pengeluar jam A Lange & Sohne yang mengeluarkan jenama A Lange & Sohne, perkara tersebut bukanlah mustahil.

    Malah bagi peminat-peminat jam berjenama mahal di Malaysia, inilah masanya untuk mereka memiliki jam tersebut.

    Syarikat berpangkalan di Jerman itu yang membawa falsafah produk jamnya adalah tepat waktu kini merancang untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah pasaran jam yang menguntungkan.

    Nak tau apa yang ada dinuffnang??

    Aug 23, 2010

    Here’s where it pays to be a Angel of the DiGi Evangelist program, because there’s more stuff exclusively for DiGi Angels with Nuffnang! DiGi is giving away 6 limited edition phone socks so you can jazz up that Blackberry phone you just won, and make it truly your own :)

    We all love our gadgets, and most of you probably understand if we talk about the strange bond that we have with our mobile phones in particular. Some of us can’t sleep without their phones on the side of the bed and some of us can’t live without their phones..

    Here’s a chance for you to get yourself a new phone on your side. DiGi is giving away RM 1,000,000 worth of Blackberry Bold 9700 smartphones with their Hari Hari Blackberry Maripromotion, and that’s not the only thing they’re giving away.


    Mouse yang bentuk nye aku rase unik

    Aug 22, 2010





    nota kaki : aku paling suka mouse bentuk kete...tp blom ade kemampuan lagi nk memiliki nye.. cz xjumpe mase pc fair hari tu...aku suka gak yg wireless~~

    Kesibukan melanda diri minggu ini

    Aug 21, 2010
    Salam..
    hari ni sabtu
    dan esok ahad..
    lusa isnin..

    bermula isnin
    ade 2 test menunggu aku
    statistik dan hydrology..
    kemudian next week reinforcement concret..

    ade lab report juga yg perlu aku buat..
    huhuhu..
    bermula dengan hari ini..
    selepas aku bgn pg..
    pg ke? haha...

    misi menyiapkan report...
    dan menyiapkan diri untuk test2 tersebut akan bermula..
    xbleh nak tangguh2 lagi...
    cz masa sudah suntuk..

    selingan atau ikalan sebentar..
    hari ni sahur sup cample and roti...


    Handphone pelik

    Aug 20, 2010
    nokia-888
    aku dok main2 seacrh kat tenet td...
    pastu dpt gmbr ni..
    handphone nokia..
    xpernah plak tgk model ni kat pasaran
    model Nokia 888
    boleh dilentur dan digulung

    huhu..
    kalau aku gune phone ni..
    mau aku terbuang die dalam tong sampah..
    cz macam kertas nipis nye..haha

    Halwa telinga waktu sahur

    Aug 19, 2010
    video

    jom tengok..
    nice..
    sementara tggu waktu subuh
    aku dok dgr ustaz ni bg ceramah..

    atau boleh klik disini

    =)


    nota kaki : kalau bleh nak lah cinta yg sebegitu =)

    Lampu meja yang unik dan pelik

    Aug 18, 2010



    macam2 bentuk kan?
    ade macam motor..
    ade macam kepala paip..


    nota kaki : ape pon bentuknye..ia tetap lampu meja =)

    Sahur hari ke 7

    Aug 17, 2010

    Salam...
    dah waktu imsak dah ni..
    xleh nk makan dan minum lg..
    alhamdulillah..
    masih lagi berpuasa harini..

    setakat ni..
    xtinggal sahur lg..
    yg membezakan puasa org islam dengan kafir..
    adalah sahur..
    so rajin2 lah ek bgn sahur..

    bgn makan kurma sbiji and air kosong segelas pon xpe..
    hehe..tp aku nye sahur bleh tahan jugak lah
    kadang2 nasi..
    kadang2 roti bakar je...


    Hari ni mee Hoon Pama..
    sedap~~ ( tengok lah kan sape masak ) hehe..
    anyway mcm malas nk bgun td cz perut memulas2..
    angin~~...

    hope x buat hal lah esok pg perut ni..
    even kelas ptg je..
    tp klw perut meragam..
    penat gak nk ulang alik g toilet..hehe..

    k..wasalam..
    selamat berpuasa semua

    Design Coke ( tin @ Botol )

    Aug 16, 2010
    nak caranya Coca cola membuat produknya tetap laris? selain media iklan yang digunakan! ternyata rahasianya ada di design botolnya yang unik!

    1. Coca Cola Light yang bekerja sama dengan Roberto Cavalli pada tahun 2008, berhasil menciptakan botol indah ini

    2. Desain kreatif botol Coca Cola untuk Natal 2008, dengan bentuk botol unik dan tidak biasa!

    3. Kaleng unik dari Russia untuk produk Fanta, Coca Cola dan Sprite

    4. Botol Coca-cola desain Nathalie Rykiel, anak desainer terkenal Sonia Rykiel untuk Coca cola Prancis 2008

    5. Ulang tahun ke 100 Coca Cola ditandai dengan botol warna kuning ini. Botol yang didesain khusus untuk Selfridges, salah satu departemen store terkenal di London. Botol ini dibuat dari gelas, dengan warna kuning yang adalah tanda khusus bagi Selfridges, Coca cola ditulis dengan warna merah dengan tutup botol warna merah juga.

    6. Botol Coca cola yang beredar pada tahun 1889, dan disebut sebagai gaya Hutchinson

    7. Botol yang didesain khusus sehingga minuman yang ada didalam akan tetap dingin selama beberapa menit! Botol ini hanya dijual di mesin vendor khusus yang bisa mengatur suhu botol yang ada!

    8. Botol yang diluncurkan pada 2005 ini merupakan koleksi 5 botol aluminium yang disebut "Magnificent" 5 atau "M5". 5 studio dari 5 benua berbeda mendapat tugas untuk membuat desain botol ini. Menurut coca cola, desain ulang visual ini akan membuat konsumen yang kreatif akan tertarik untuk mengkoleksi botol yang "paling eksklusif di berbagai club" ini!

    9. Delapan desain khusus untuk botol Coca Cola limited edition pada kampanye musim panas 2009.

    10. Kaleng khusus untuk Coca-Cola Olimpiade Barcelona '92, dengan gambar renang, sepeda, basket, sepak bola, senam, voli, badminton, pingpong dan tenis.

    11. Botol yang berbentuk 'badan seksi' ini didesain pada 1915, oleh desainer Earl R. Dean dari Root Glass Company. Pada masa itu diadakan lomba desain yang mensyaratkan agar botol tersebut akan dikenal dengan mudah, bahkan pada kondisi gelap atau bahkan setelah pecah

    12. Branding Coca cola dengan James Bond (007), membuat Coca COla dikenal sementara dengan nama Zero Zero 7. Botol yang dibuat Untuk film "Quantum of Solace" ini laris manis di kalangan pecinta James Bond

    13. Botol Coca Cola Light desain Manolo Blahnick dalam jumlah terbatas yang dirilis pada 2009.

    14. Botol unik buah pikiran Jiang Hua, seorang desainer kreatif. Pola garis-garis ini sebenarnya adalah karakter huruf China yang dibaca 'Coca Cola'. Botol ini bahkan memiliki soundtrack tersendiri yang ditulis oleh Jes, dengan judul "Be It All," yang mengaku terinspirasi oleh kualitas desain botol yang satu ini.

    15. Lima desain kaleng Coca cola dengan tema pantai yang diluncurkan di musim panas 2009: kaca mata hitam, papan seluncur, panggangan, bendera Amerika dan bola pantai.


    nota kaki : Kurang kan makanan bergula..nnt diebetis + obes....huhuhuhu

    Bilik Aku kene WakenaBeb!!

    Aug 13, 2010

    Salam...
    korang mesti pernah tgk cite ni kan?
    Cite WakenaBeb!!
    kat Ntv7 klw aku x silap...
    kat tv3 pon ade gak..
    tp tajuk Bang2 Bom!!

    nak jadikan cite semalam...
    dalam jam 11.20++..
    ade sorg ni ketuk pintu dan masuk kebilik aku..
    aku tengah download muvie..
    sorg rumate aku tgh tido ( raksasa nama samaran )
    sorg rumate aku tgh dok depan laptop ( penjual sushi nama samaran )
    sorang lagi dok balik ( aultraman nama samaran )

    lebih kurang ni lah dialognye..
    direka oleh penjual sushi

    Pengsportcheck : Kami datang nak buat sportcheck ni... ( di g kat penjual sushi )

    penjual sushi
    :seys ke korag wat sportcheck???
    asal x gtau dolu??
    sempat ke nk nyorok nih??

    ( orang yg dtg sportcheck tu pakai ves kolej kediaman..member kiteorg juga..)

    Pengsportcheck : Betul lah ni aku serius.. Banyak nye @#$#$%$%$,@$^%^%^&,$%#%$# ( barang terlarang )

    Aku: syira!syira!syira! bgn r..ade sportcheck! ( dengan penuh risau )
    * monolog : ape lah xkan dorg nk bg tau klw nk wt sportcheck..smbil tgk2 kt penjual sushi

    Raksasa:arggggggggggggh kaco la ak tido.... ( dgn muka terkejutnye )

    Aultraman: haaaa?? (klo die de r td)

    Pengsportcheck : dah2!! kemas..ni &*^*&^%,&*&(*(&,$#%#$....asam2 jawa ni, cucur udang ni semua kemas bg kat bilik aku..sup campbells ni...masak dlu pastu hantar bilik aku ( sambil 2-3 org pengsportcheck x rasmi masuk dengan gelak2....)

    anyway bilik pengsportcheck ni mmg dekat je ngan bilik ktorg..

    kami sebilik : gelak giler r..serius ingat betul2...hahahhahaah....
    kami kene wakenaBeb!!!!!!!!!!!!!


    nota kaki : baru2 ni aku pernah mimpi bilik aku kene kompaun Rm300...hopefully dijauh kan