• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Apa kata lelaki

    Apr 12, 2011
    Salam..aku baru lepas blogwalking..sambil2 mencari idea untuk mengupdate entry terbaru.. Jalan-jalan punya jalan..mcm2 gmbr blogger lah aku tengok..terutama pada kaum hawa lah... so aku nak tulis pasal kaum hawa hari..dah 2 entry aku sebelum ni tentang lelaki yg menukar jantina..

    Tapi aku xnk cite pasal perempuan yg tukar jantina..tp aku nk tulis pasal pemakaian tudung trend2 skrg ni..klw tengok dah mcm2 trend dah...sampai xd alasan lagi tuk kaum hawa bertudung untuk kelihatan cantik dan bergaya...aku mendapat idea ni setelah membaca satu status di fb yg berbunyi ... " Lelaki hensom xsuke tengok perempuan memakai selendang..tetapi suke melihat perempuan bertudung bawal..." tang hensom tu..aku xtau lah..hahaha

    Tapi disebalik macam2 jenis tudung tu..agak2 lelaki suka yg mcm mana ek? mereka suka ke dengan trend2 tudung yg sekarang ?? jom kite layan gambar di bawah ni







    gambar2 semua dari Google...

    ok dah tgk?? aku masih menggunakan tudung bawal..just klw d majlis2 baru lh pakai selendang..tu pon klw aku pakai mnjadi..klw x jd..aku amik tudung bawal saje..haha...tp aku ade satu budak ni..klw aku tgk cara die paakai tudung..boleh tersembur aku nk gelak..die pakai ape tu?? haha..

    nota kaki : sebaik-baik tudung..tudung yg menutup aurat~~

    35 Mereka yg baik:

    1. AizA said...:

      bila menutup aurat... jgn sekadar ttup... pastikan ia ditutup dgn sempurna...

    1. shezwan said...:

      pelik lah tudung trend skrg.. pada aku macam sakai je.. kan senang pakai standard je.. lawa pe.. yang penting tudung yang menutup aurat bukan membalut aurat.. ngee^_^

    1. Payche said...:

      Xkesah la tudung ape..
      tp pastikan tudung tuh menutup aurat..

      betol x??

    1. Kumbang Jingga said...:

      lelaki hensem mcam aku suka org yang pakai tudung mcm fatin liyana dan hana tajima..yuna pun cantik gak hehe

    1. witLURVE said...:

      Tudung... skang da jadi trend tudung mcm2 kan...?? wl lebih sukakan yang kalepol pnye.. cantik..

      p/s : kua tajuk ke..?? uikss...

    1. jia said...:

      haha... sampai nak tersembur nia tengok dia pakai tudung?.. jia nak tengok jugak.. hehe... blog nia cantik.. :)

    1. noonaQQ said...:

      noona xtau la lelaki ska tgok pmpuan pakai tudung ape..juz kite org pmpuan kne la pakai utk aurat,jgn ala kadarje nk pakai k..

    1. roslinda sanusi said...:

      Terpulang kepada induvidu nak pakai tudung apa..Biar selesa pada diri sendiri..peduli apa org tak suka.. :)

    1. ~MerAh HeArty~ said...:

      tdung jnis apa pon xpa.aslkn tutp aurut sudh ckup.

    1. syairahmohdanuar said...:

      laki slalunye suka pompuan tdg biasa2 je kan.hihi.sy pon suka lagi tudung bawal :D

    1. Norashiqin Kamaruzaman said...:

      urmmmmmmm BL ske tengok pompuan yg pakai tudung style tp tutup dada.... =p

    1. nelly said...:

      Biarlah tudung yang menutup aurat .^^

    1. izzati wanie said...:

      yg penting sopan n cover aurat!!! ^_^

    1. Choc_Strawberry said...:

      hi, bg aku pendapat msng2.. tudung yang byk jenis ni bgus die sbb menarik ramai lagi wanita pakai tudung.. ak suke pakai shawl macm2 gayer.. bf aku suke jer,,

    1. Myung Dae said...:

      Bagi saya, saya suka tudung yang trend sekarang sebab kan ade selendang bagai tu. Baguslah untuk menutup leher2 yang ditayang pabila memakai tudung pendek.

    1. Mss Ieza said...:

      haha..
      xkish larh pe jnis tdung yg d'pkai..
      aslkan mngikut syarat dlm islam :)

    1. Shahananz Sevenz Mokhtarz said...:

      aku suka yg 1st..n aku pesan kat awek aku..jgn pakai selendang..xnmpk keayuan nyer..hehee

    1. norMAzuan MUstafa said...:

      x kire yg mne..x kire mahal murah...tp yg pnting ckop 'sifat'

    1. Genta said...:

      setuju dengan nia :)

    1. Shahirah Zainol said...:

      haha masing2 ada pandangan kan.

      bagi saya pulak, mana2 pun cun. tapi biarlah menutup aurat yang patut dan x menonjol sgt. bukankah Islam telah mengajar kita utk bersederhana? *ayat AnwarHadi plak ek.

      lagipun, tudung bawal rasanya di malaysia ja yg pakai. indon mungkin la sikit2. tgok prmpuan Islam kat negara lain semuanya berhijab dgn selendang ;)

    1. Beauty Tips Blog said...:

      salam kenal.. artikelnya bagus bagus ^_^

    1. | xDer | said...:

      x kisah tudung mcmne nak pakai asalkan mengikut hukum syara' yg sdh disediakan :) jgn sampai ikut pesen "tuptaskawah" sudah ler.. (versi Gila-Gila tahun 90an) tutup atas buka bawah....

      Recently: berhati2 dijalanraya - walau dalam kereta

    1. arryani said...:

      Pd aku.. dh tntu la yg "ckup sifat"..

      Pas tu, kalo nk bgaya skali pun..biarlah kena .. Jgn smpi nmpk cam kueh koci plak..

    1. aWaNnies said...:

      bertudung zman skrg seolah2 hanya lah utk bfesyen......

    1. Far8 budak baik said...:

      lelaki suka yg tudung kemas okey lahh..
      ni berlilit sgt smpy menyampha tgk haha =p
      gurau je..=)

    1. batu baiduri said...:

      i plak klu nk try tudung yg style2 i akn pakai n tnye pendapat hubby....klu die kate ok, i on...klu die kate mcm pape ntah, i xpkai la....hehe

    1. Wuucin Kimora said...:

      lg selesa pakai tudung bawal ;D

    1. Syuxer said...:

      bak kata orang bijak mengawal pndangan mata durjana..berfesyen tudung biarlah mengikut landasan syariat Islam..bukannya dizig-zagkan mengikut sesuka hati..

    1. myzasuki said...:

      bawal lagi senang kan? takyah pusing-sane sini
      heee :DD

    1. Rahimah Ramlan said...:

      suke tgk cara org brunei pakai tudung.
      camne byk style tudung pon; selendang ke apa ke;
      gaya hana tajima ke apa ke (hana tajima eh? betul eh?),
      dorang tetap setia pakai tudung bunga yg kilat2 tuh...

      masih tak ready lg nak pakai tudung macam tu wlupon susah nak carik selendang kat brunei nih..
      tak sanggup..

      cam pokok bunga bergerak pulak.

    1. xazryx said...:

      aku tgk bnyk pki tudung style2 ni lebih pada fashion je .

    1. puteraduyong said...:

      perempuan pakai apepun...kalau kena pada raut wajahnya...pasti terserlah kemanisan...walaupun pakai tudung saji sekalipun...