• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Hantaran tinggi....Si lelaki Oh My!

    Sep 16, 2012

    salam...xtau kenapa..hari ni...ramai gak lah orang dok ulas perkara ni...

    aku pon nk bg pendapat sikit lah.. Hantaran ni...pada aku...berseederhana sudah lah... lebih pikirkan selepas perkahwinan..lg byk nak pakai duit...

    pendapat kedua plak...dlm islam sendiri suruh cari yg sama taraf.. tp kalau dah jodoh.. mana2 pihak yg lebih berkemampuan perlulah sedikit prihatin dgn tahap kemampuan pasangan anda.

    pada si lelalki...kalau rase xmmpu tuk mmberi harga yg diminta... g cari je lah bunga yg lain..

    pada si perempuan...kalau rase.. kita layak meletakkan harga kita setinggi itu...nilai lah diri kita.. sempurnakah kita untuk mendpat "harga yang kita mintak"

    ramai yg berlumba2 nk mendpatkan nilai hantaran tinggi...eh piah. ..anak si som tu...hantaran 20k...anak kau berapa?...lebih kurang mcm tu lah contohnya.. apa pointnye...ko dapat piala thomas ke klw pecahkan record hantaran kampung..haha

    kalau yg mmpu tu..pi lantak lah lahkan nk letak berapa pon...heehe..tp ada gak yg ckp gini..biarlah hantaran tu mahal mne pon..klw die syg kita. .die akan usaha..then btul...tp lambat sikit lah kawin nye x..haha

    note : aku lebih suke tengok berapa sebenarnye lelaki tu nak bg..dr kita yg mnetapkan hantaran tersebut...tp yg laki2 pon agak2..letak harga tu kan...hahaa...cau cin cau...assalamualaikum

    My First Rainbow Cake

    Sep 15, 2012

    Salam...
    ptg td..saje je try wat cake ni..
    leceh gak nak wat..klw oven kecik lah mcm aku...klw oven besar rasenye xd masalah...

    dari kol 11 buat...smpai lah kol 3.. siap..tu pon dah tahap kesbaran yg paling rendah dah...smpi mls dah nk deko...then jadi lah mcm dlm gmbar tu...

    aku pakai resepi moist cake je ni..just mosified colour n taste die je..

    tp aku rase..klw buat pakai resepi sponge cake ke..ok kot...mybe nmpak cantik

    ahhhhh...alasan je tu..padahal aku mls dah nk layan cake tu... haha..bygkan lah...6 layer..nk tggu setiap layer masak..20 minit...

    wasalam


    Kadang kala kita perlu jatuh

    Sep 13, 2012

    Kadang kala kita perlu jatuh...

    untuk rasa susah...

    untuk rasa sakit...

    untuk rasa luka..

    untuk kita lebih tabah...

    untuk kita kembali kepadaNya..

    yang penting untuk kita mngimbau masa lampau kita...mungkin ada sebab kita di uji bergini..mungkin kita dah terlalu jauh dariNya..dan Dia uji kita untuk kita kembali ingat padaNya..

    jatuh xbermakna kalah...

    tegak berdiri x bermakna lurus...

    note : Ini masa aku berada di bawah...dan aku harap..the end of this september akan kabarkan aku satu berita yang baik...dan jika bukan...aku akan cuba menerimanya dengan baik

    Jom Balik Kampung ! Diskaun Tol

    Aug 11, 2012



    RAWANG - Sebanyak 24 lebuh raya di seluruh negara akan menawarkan diskaun dan rebat tol antara lima hingga 37.5 peratus kepada jutaan pengguna kenderaan sambutan Hari Raya Aidilfitri dan ulang tahun kemerdekaan negara tahun ini.

    Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Shaziman Abu Mansor berkata, tawaran diskaun tersebut boleh dinikmati pengguna bermula 15 Ogos ini apabila ada antara lebuh raya berkenaan menawarkan kadar murah itu bermula tarikh tersebut.

    Beliau berkata, tambah menarik apabila Lebuh Raya Maju (MEX) dan Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP) menawarkan tol percuma kepada pengguna bagi semua kenderaan pada 31 Ogos ini.

    "Tawaran diskaun ini merupakan yang tertinggi pernah diberi pengendali lebuh raya di negara ini yang menggunakan peluang tersebut untuk menunaikan tanggungjawab sosial korporat syarikat masing-masing," katanya kepada pemberita selepas melakukan lawatan ke tapak cadangan pembinaan susur keluar dari Lebuh Raya KL-Kuala Selangor (LATAR) ke Kundang di sini semalam.

    Permohonan ke politeknik sesi Dis dibuka

    Aug 10, 2012


    Borang permohonan memasuki politeknik Kementerian Pengajian Tinggi bagi sesi Disember tahun ini akan mula dijual pada 13 Ogos ini.

    Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Politeknik, Mejar (K) Md Nor Yusof berkata, sebanyak 20,500 tempat ditawarkan di 30 politeknik seluruh negara bagi pelajar lulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dan sijil politeknik kementerian itu.

    Tarikh tutup permohonan ialah pada 23 September, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. Beliau berkata, para pelajar boleh memperoleh nombor pin di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional dengan harga RM10.60 dan membuat permohonan secara atas talian di www.politeknik.edu.my.

     "Pelajar yang telah membeli nombor pin untuk kemasukan sesi Jun 2012 tetapi gagal untuk mendapat tempat di politeknik, boleh menggunakan nombor pin yang sama untuk memohon semula bagi sesi Disember ini," katanya.

     Jenis kursus yang ditawarkan terdiri daripada 24 kursus peringkat sijil dan 24 kursus peringkat diploma bagi lulusan SPM atau STPM, dan 13 jenis kursus peringkat diploma bagi lulusan Sijil Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi, katanya.

    Keputusan permohonan dijangka diketahui pada 3 November dan pelajar yang berjaya akan mula mendaftar pada 17 Disember.

     Md Nor berkata sebarang pertanyaan berhubung kemasukan ke politeknik berkenaan boleh diajukan ke Bahagian Pengambilan Pelajar, Jabatan Pengajian Politeknik, Aras 4, Galeria PjH, Jalan P4W, Persiaran Perdana, Presint 4, 62100 Putrajaya atau telefon 03-8891 9240/9255

    Drama : Waris

    Jun 22, 2012





    Download here

    Betul ke Bohong ?

    Jun 21, 2012






    Download here

    If i am a billionnair, i will married a lot

    Apr 17, 2012
    If you had almost five billion dollars, what would you do? For Karl Wlaschek, the answer is marry a lot.

    Forbes is reporting via Vienna News that Austrian retail tycoon Wlaschek will wed for the fifth time at the ripe old age of 94. His bride-to-be, girlfriend Friederike 'Ricki' Schenk, won't reveal her age, but is likely a good three decades behind her groom. That means Wlaschek, a self-made mogul, has defied stereotypes by proposing to a woman who's closer to his age than the average Hef-to-twin-sisters ratio.

    Read: the female self-made billionaire everyone's talking about

    Still, the billionaire with the prolific marriage history is a plot-line we've seen over and over again. Revlon honcho Ron Perelman wed number five two years ago, shortly after the ink dried on his brutal divorce from actress Ellen Barkin. Larry Ellison and T. Boone Pickens are up to number four and the night is still young.

    Five-timer Wlaschek earned his $4.7 billion dollar bank account by founding Billa, a European supermarket chain. He's since become one of the biggest real estate magnates in Austria. He announced his engagement at one of his own properties, a sprawling five star hotel in his native country, where he once played as a struggling young jazz pianist, back when the musical genre was in its infancy.

    Video: Salma Hayek on being married to a billionaire

    The billionaire with wife number five. (Foto © AP)

    The groom met his future bride at a Vienna event a few years back, and soon realized somewhat touchingly or morbidly depending on your vantage point, that they'd both lost their last spouses on the very same day.

    The couple's wedding is set to take place in a few days, according to Forbes (although some German gossip pages are saying the big day already happened this past Saturday).

    The self-made Wlaschek already has four kids but still wants "another five or six children, at the very least." His bride laughed that comment off, saying "I am not so young any more."

    2 bad traits that make him a good partner

    Mar 25, 2012
    If you recognize a guy’s bad habit or trait, yet you’re still drawn to him, don’t be so quick to write him off — you might learn something from it,” says Bethany Marshall, Ph.D., author of Deal Breakers: When to Work on a Relationship and When to Walk Away. “For example, if he never washes the dishes after dinner, he may not care so much about how his apartment looks — but that might also mean he’s not compulsive and more the type to live in the moment.” Read on to see the bright side of some classically bad dating behavior.



    He’s nerdy


    You barely notice him at a party, but that shy guy who loves to talk about programming could be your future husband. A new study published in the journal, Frontiers in Psychology, says that geeks make the best husbands. “We found that people who fit a nerdy profile — i.e., those who are socially awkward and feel most comfortable with consistent routines — make better long-term partners,” says evolutionary psychologist Marco Del Giudice, Ph.D., Professor of Cognitive Science at the University of Turin in Torino, Italy. “These men have a greater desire to settle down into family life and are more likely to be faithful because they lack the charm and social skills to attract another partner and lie about an indiscretion.” So if you’re looking for long-lasting love, bypass the bars and hit up a bookstore instead.

    He’s got an “average” job


    So your guy’s not CEO of a Fortune 500 company or a budding Mark Zuckerberg. That’s actually good news! Men with medium-status jobs are considered to be more desirable than high rollers, according to research conducted by the University of Central Lancashire in the UK. In this study, researchers showed a group of women a series of photos of men and asked them to rate them as potential husbands. When the women didn’t know the men’s occupations, they rated the handsomest men as the best potential partners. But when the women found out what the men did for a living, they ranked the men with lower-status jobs to be more attractive than their high-flying counterparts — regardless of their looks. “It’s possible that men with money and power have more romantic and sexual opportunities than those with more ‘average’ jobs, so women may see these successful guys as less desirable because they’re not a safe choice when it comes to choosing a potential life partner,” says Marshall.





    Hangus cerita novel bila....

    Mar 24, 2012
    Entry aku ni lebih kpd cerita bicara hati ... novel bicara hati..penulis oleh Damya Hanna ... novel pertama aku.. dan novel yg mmulakan diri aku sebagai peminat novel tempatan..


    or ni cover baru ( dibawah )


    bile dgr cerita novel ini nak didramakn... kami sgt excited ! ... tp bile dah didramakn.. x rase pon excited tu... knp perlu ubah jln cerita novel ni..klw drama ni diadaptasi dr novel ni... ubah sikit tu ok lh..ni mcm dh byk plk ubahnye.. novel ni pon aku rase ade peminat-peminat mcm ombak rindu...


    pelakon pon pd aku x sesuai... sila baca dulu sebelum didrama atau difilemkn.. sorry to say =)

    Dinner Perkasa 2011/2012

    Mar 21, 2012
    Dinner yg penuh warna warni dan muzik
    dinner last bg kawan2 tahun 4..
    dinner yg bertemakan topeng..
    puas gak lah pikir nak pakai ape..
    dan nak beli topeng bagai..
    tapi akhirnya dapat jugak pada saat2 akhir..

    Dinner photo booth
    yg di reka khas oleh Pija and de AJK's..

    Gegurl final years Civil Engineering UMP


    Queen and the King on that night !
    merah hitam..nice..i like !

    Santapan mata untuk yg terlibat

    Gegurl yg cun malam tu..hehe..
    mamat ni paling simple malam tu..haha..apa pon boleh lah dammmm

    Me and My romate~~
    Kami memilih tema hitam + putih yawnnn~

    Ramai yang mengimpikan untuk memilikinya

    Mar 17, 2012

    iPhone 4s...
    sape yang xnak?
    tp kalau nak duit kene berkepuk ribu dlu...haha
    tp digi ada plan menarik tuk yg teringin sgt nak pakai iPhone 4s ni..




    so boleh lah korang tgk perbandingan yg ade dr gambar2 ni..
    dengan membeli iPhone atau membeli iPhone 4s dengan pakej Digi ni sekali
    atau ada yang dah guna...
    apa kata share tentang pengalaman anda menggunakan iPhone 4s beserta plan digi
    menguntungkn atau merugikan?

    Habits that Are Good for You

    Mar 14, 2012
    You forget to take your vitamins
    WHY IT'S NOT SO BAD

    Researchers found that taking a multivitamin every day may make you feel like you have the leeway to blow off other healthy habits-like grabbing dinner at the drive-thru rather than eating right or channel surfing instead of taking a walk, notes Benjamin Caballero, MD, PhD, a professor of pediatrics, nutrition and international health at Johns Hopkins University in Baltimore.

    You get angry-and show it!
    WHY IT'S NOT SO BAD

    "Anger is actually a good emotion that's often misunderstood or irrationally used," says Mary Lamia, PhD, a clinical psychologist in Kentfield, CA. "It motivates you to take action and remedy situations that are wrong."

    You procrastinate by reading those forwarded jokes in your inbox
    WHY IT'S NOT SO BAD
    It may seem like a waste of time, but taking a break to do something that makes you laugh is worth it. A small study of 30 people from the University of Maryland School of Medicine in Baltimore found that when people watched a funny movie (There's Something About Mary), the lining of their blood vessels expanded up to 50% more than when they watched a stressful movie (Saving Private Ryan). Here's why a hearty chuckle is so good for you: "Laughter activates blood vessels to release the chemical nitric oxide, which causes them to enlarge and can help reduce blood pressure," says coauthor Michael Miller, MD. Photo by iStock

    World's Coolest Staircases

    Mar 12, 2012
    Porto, Portugal


    Greenwich, England


    Mount Rainier, WA



    JUST A FRIEND

    Mar 8, 2012
    Sometimes, the best way to stay close to


    someone you love is by being



    JUST A FRIEND

    Sibuk dengan bussines

    Mar 2, 2012
    Salam... aku agak sibuk sekarang ni dengan semester akhir dan part time aku dgn bussines persendirian aku....so x sempat nak update tuk korang..

    En nuffnang pon mcm segan2 je dah nak bg i ang pau..ngehhh..tp ade lah jugak sikit... tp biar dulu bagi sampai tabung penuh baru boleh cash out..

    Duit tu nanti..cadangnya untuk menambah gajet...haha.. mati i klw mak i tau ni... i dah tertarik sgt dengan samsung Acer and Samsung Wonder tu... tp teringat perjanjian dengan mak.. xkan tukar handphone smpai Grad... masa tukar samsung mini galaxy 5 bulan yg lepas...so sila sabar ye...

    tgh sibuk jugak menguruskan dinner fakulti..
    sibuk lah sgt..huh~~


    dan bila mesin buat duit aku rosak
    memang sibuk bertambah sibuk lah aku..


    oh..ini bukan kad jemputan kawin aku..ngeee...
    ade org tempah...so agak sibuk menguruskan hal ini
    kad jemputan aku ????
    masih jauh lagi..cz si adam x mencari lagi si hawa ini
    dan hawa ni pon mls dah nk mencari...ngeee

    note : esok nak bwk mr nik g nursery...shoot dgn pokok2 kat sne...
    Assalamualaikum

    Ini khas untuk kamu

    Feb 19, 2012

    Assalamualaikumm... dapat idea ni masa tgk sesi akustik hati bersama dia... Eh ! you..i nak video sesi akustik yg ade dalam latop u tu...i x kire...haha... sori to say lah pada kawan2 yg lain.. dia ni special sikit... setiap tahun kite akan jumpe kan?? walaupon 1 tahun sekali..

    walaupon setiap kali aku nak g jumpe die ni... mak aku akan cakap.. kakak tu kan anak dara... asyik berjalan je....mak risau k...ayah plak.. yeke nak g jumpe kwn pmpuan ni? ckp betul2 kakak.. gurls? or boy? aku tau mak ayah aku risau..walaupon mak ayah mcm susah nak lepas kan aku jln luar melaka sorg... aku mintak..merayu...ceh.. x blah... mintak2 gak kebenaran kat dorang sampai dapat... bukan ape..supaya perjalanan dalam redha dorang =)

    kite orang kenal dari matrik.. die program 1 tahun..aku program 2 tahun... aku sombong.. sbnarnye xd lah sombong pon... just lambat sikit nak bemesra-mesra alam sekitar dengan orang yg aku baru kenal...kalau balik kelas tu..sorang2 je...menonong balik hostel.. die ni lah yg bg aku nama oii.. die geram cz panggil2 nama aku x mnyahut... aku bukan x mnyahut...tp x dgr kottt...die pon panggil oii!!! ...oii!!!

    dengan die ni... aku boleh bercerita dari hati ke hati.. sampai mata dah nak katup pon aku still leh dgr die becerita dan aku bercerita dari hati ke hati...senang cite...die tau lah semua rahsia aku.. yeke?? hahaha..dengan die ni aku boleh gila 100% hahahaha~~

    die pon mcm tau jiwa aku mcm ne..tau ape aku suke..tp aku x suke sgt le die nye taste..old school..hahaahahah...jgn mrh beb~ tp ade jugak bende yg same kiteorg suke kan..kan..kan..??

    Thankz beb cz bwk aku berjalan..kt klang - Shah Alam ritu..nxt time kite plan lagi k ! ok ..layan gambar kami berdua...




    miss u oledy beb !!


    note : pada kawan2 yg lain...korang smua ada dihati aku jugak k

    Lama menghilang

    Feb 18, 2012

    Salam...
    dekat sebulan aku x mnaip kat layar sini..
    bercuti sem ....so..mls mengupdate blog...
    dalam kamus seorang blogger ade ke ....

    Aku sibuk berjalan cuti ni..haha..
    ke jonker walk..
    ke ict...
    ke mana2 langkah aku bawak..hahaha..
    layan gambar le..


    ni di ict..bersama kawan2...
    ni pic kawan aku dgn tttuuuuttt dieee...
    haha..model aku tuk hari itu..
    gambar kat bawah tu pon same



    ni kat Jonker Walk melaka..
    dan ini mmber kaki gambar aku..
    die suh aku jadi model die..so aku suh die jadi model aku gak..haha

    ok thats all for today~~
    Assalamualaikummmm.....


    Budak baru belajar : Relationship

    Jan 16, 2012
    Lokasi : Taman Gelora Kuantan Pahang
    Hubungan ini adalah hubungan hati

    Lokasi : Tanjung Api Kuantan Pahang
    Hubungan ini hubungan persaudaraan

    Pelik tak ko tengok

    Jan 6, 2012

    ko nak?
    senang ..klw ade peragut...ko lepau je kat muka die..haha

    ni sesuai untuk mereka yang minat dengan bola..
    hahahaha


    ni sesuai untuk sape ye...
    x terpikir dek akal..hahaha


    ni kalau lapar..
    boleh petik2 ..
    masuk mulut hahaha


    nota kaki : laama x buat entry macam ni..rase mcm best plak.. tq En Google

    Wordless Wednesday #4

    Jan 4, 2012

    Salam...
    musim exam sekarang ni..
    baru lepas 1 paper semalam..
    hopefully ok lah...

    ade 3 paper lagi... esok lusa dan next week...
    tp paper yg merisaukan aku adalah paper lusa
    foundation...asas bagi segala civil engineering..
    yelah..klw xd asasnya..
    mana datangnye structure-structure yang lain..

    sebabb musim exam lah x dpt nak bw slalu..
    k...got to go..go...go..go....hahaa
    assalamualaikum...

    Bagaimanakah. . . . .

    Jan 3, 2012

    Bagaimana kau merasa bangga
    Akan dunia yang sementara
    Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
    Meninggalkan dirimu

    Bagaimanakah bila saatnya
    Waktu terhenti tak kau sedari
    Masihkah ada jalan bagimu untuk kembali
    Mengulangkan masa lalu

    Dunia dipenuhi dengan hiasan
    Semua dan segala yang ada akan
    Kembali padaNya

    Bila waktu telah memanggil
    Teman sejati hanyalah amal
    Bila waktu telah terhenti
    Teman sejati tinggallah sepi