• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Tahun lepas muka macam ni..tahun ni mcm tu..tahun depan?

    Dec 30, 2010

    Salam...dalam masa 1 hari dan beberapa jam lg..kite akan menyambut tahun baru..so..rasa-rasanya..korang akan tukar ke baju korang?? opsss...bukan baju yg anda pakai di badan tu.. tp wajah blog anda..hehehe...

    Aku rasa aku x kan tukar kot template ni..cz aku suka sgt..walaupon ada orang komen ganas lah ape lah kan..aku x kisah...tp xkan lah aku xnk tukar sikit2 widget yg ada kat blog aku ni kn..itu akan dipikirkan malam ni..

    Tapi aku rasa..aku nak tukar lah teman2 berblog yg lama mcm kt bwh ni..aku nak letak 10 teman..yg lama mugkin akan dikekalkan..atau..2-3 akan terkeluar senarai..siapa belum lagi aku pilih tapi adalah 3-4 blogger yg aku suke lawat blog die..tengok sendiri lah nnti ye..

    Aku pon nak bg peluang lah..5 blog yg sudi diletakkan di tepi blah kanan blog aku ni dalam senarai teman berblog...tapi dengan syarat..korang kenelah tinggalkan url blog korang kat bahagian komen entry ni..hehe...bukan nak paksa..sape nak je.... aku akan pilih 5 blogger yg terawal komen..5 lagi blog nia nye favourite blog..siapakah? nantikan lah 1.1.2011 nanti~

    Klik untuk pembesaran...


    nota kaki : pada teman berblog yg lama..klw x termasuk senarai nanti jangan kecik2 hati ye..saje ubah2 angin =)

    Harimau kita masih bertaring lagi

    Salam...akhirnya semalam..Pasukan harimau kite berjaya membawa balik Piala Suzuki.. Penutup tahun 2010 yg amat membanggakan...




    Aku semalam tgk game ni sampai sejuk2 kaki..boleh sakit jantung..tp alhamdulillah Malaysia menang jugak dengan keputusan 4-2..tahniah diucapkan kepada player2 kita..walaupon ada pelbagai kata-kata tidak enak sgt didengar sebelom pertandingan seperti :


    Penggunaaan laser..Malaysia pon kene malam td...so jgn nak bising2 sangat..dengan asap mercun skali..padang pon x bape nak main..asyik tergelincir je player2 smlm...facebook FAM pon dipenuhi dengan orang2 Indonesia..bukan mereka menyokong Malaysia tp mereka seeronok mempamerkan pemikiran-pemikiran kurang bertamadun...malas nk letak kat sini..nnt popular plak mat indon n minah indon kat blog aku ni..

    Antara hero-hero Malaysia malam semalam dan di Bukit Jalil adalah :



    dan x lupa jugak penjaga gol kita yg boleh dikatakan hebat..sebab kalau kite tgk Malaysia byk kali diserang dipintu gol cz indonesia terdesak sangat nak dapatkan gol malam td..


    Tahniah jugak pada jurulatih..tanpa die x bergerak jugak kaki2 player kita .. x duduk diam jugak die semalam..


    K. Rajagopal



    Team work kita juga hebat!!

    nota kaki : kenapa ye...penyokong Malaysia x ramai kat Indon semalam..Mungkin faktor keselamatan...walau ape pon..aku suke tgk penyokong Indonesia yg x tinggalkan game walaupon tau yg mereka kalah sehingga tamat permainan..rasanya Malaysia patut mencontohi perkara ni..

    Ala-ala anugerah skrin gitu

    Dec 29, 2010


    Salam..award yg kat atas tu dah lama dah aku dapat..drpada saudara Aku dan Dia .. Thank you lah nia ucapkan ye cz sudi bg award ni kat nia..lambat plak kan nia update pasal award yg saudara bg ni..ada masalah teknikal yg nia kene selesaikan dulu..haha..kene plak lah kan jawab soalan2 ni..xpe2 nia jawab...jawab jgn x jawab nia oii



    1. Is this the first time you are here?

    dah byk kali dah nia masuk blog die ni..setiap hari insyaallah masuk..blog wajib blogwalking kot..mungkin akan tersenarai dalam 10 bloglist nia nnt..tgguuu~~~

    2.Do you like my blog?

    yup...nia suke..kalau nia x suke xkan lah nia follow kan...


    3. Will you follow my blog?

    sudah..baru je td nia follow..haha...jgn marah~


    Tag this to 3 of your friend and tell them at their shoutbox




    p/s : kamu bertiga amik award yg kat atas skali ye... =)


    Award ke 2 plak diberi oleh saudari ME AND FAMILY ...thank you diucapkan..award nia baru dapat smlm...thankyou lah nia ucapkan pada tuan blog ye...nia cari tempat nk follow anda tp x jumpe plak..sile lah bg tnjuk ajar mcm ne nk follow ye..hehehe...award ni pon ade soalan daaaa...xpe2 nia jawab jugak

    Berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman anda untuk di jadikan isteri/suami

    nia suke lelaki yg chubby..
    xsuke lelaki rambut panjang...means pendek x botak..
    putih..x gelap..hehe...
    tinggi dr nia...


    Berikan satu tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan

    Kalau dah d perhubungan ni..pada nia..kene ready lah dengan komitment ni..pada awal perhubungan lg..dan ikhlas..berkomunikasi..penting k..

    Pernah ada terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta?

    pernah..tp nia slalu doa mcm ni..xpe tuhan..mungkin ini bukan jodoh nia..kalau bukan die jodoh nia..lenyapkaan lah die dr fikiran dan hati nia...dan temukan lah nia dengan jodoh nia bila hati nia dah bersedia...

    tag 6 orang plak..10 sbnrnye tp xlarat lah..


    p/s : kamu 6 org amik award yg bawah tu ye..hehe

    Lari-lari macam ni boleh kurus ke?

    Dec 28, 2010
    Penat dok lari-lari dari perasaan sendiri..opsss..bukan nk cite pasal hati..tp nak cite pasal aku kene tag..berkurun dah k tag ni..disebabkan berukaband aku ni lembap mcm patrick..so baru lah aku nak update ni hah....

    Aku kene tag oleh tuan punye blog berURL http://segalaceritera.com/atik/ klik2 lah sini.. dalam belog beliau, beliau akan cerita pape saje selagi yg boleh..ini kerana blog beliau bernama Segala Ceritera ...

    Berlari cara ni pasti nya lah kan xkan kurus..tp poket atau beg duit kite boleh jadi penuh..hahah... sebabnya selepas berlari-lari ke blog orang..orang akan berlari-lari ke blog korang plak..x gitu.. give and take lah kan.. Tp silap2 haribulan kalau ko dok mengadap je lari2 depan lappy ni..silap2 bleh gemuk k...mana x nye x gerak2..gerak pon g makan..pastu melepak balik..berblog lah cara yg sihat ye ..

    Kene lah berslogan pla..tidak lebih dari 30 patah perkataan..... S e s u n g g u h n y e a k u s u k e b e r b l o g s e b a b a k u s u k e b u a t d u i t ....hahaha..jujur x aku???

    nota kaki : selesai lah sudah 1 hutang~

    Lelaki lebih cenderung bunuh diri

    Dec 22, 2010
    Salam...lama jugak jari jemari aku ni x dapat menari-nari kat sini..berukband sgt teruk..tp petang ni mcm nak ok je...huhu..Entry yg bertajuk bunuh diri..ilham dr mana ek..aku tgk kat Malaysia Hari ini kalau x silap aku..

    Kalau nak tau..Lelaki lebih cenderung membunuh diri.. nisbahnya adalah 2-3 kali ganda dari permpuan..kalau 100 org perempuan bunuh diri..means..tiga 300 orang lelaki bunuh diri.. Gejala bunuh diri ni meningkat kesnya pada tahun ni..antara faktor kenapa lelaki cenderung membunuh diri adalah..lelaki malu..ego..dan banyak tanggungjawab.. Malu dan ego disini bermaksud..mereka tahu dri mereka memerlukan bantuan psikologi tetapi mereka ego untuk mendapatkan rawatan...Banyak tanggungjawab pula..lelaki sebagai ketua keluarga..byk streess kalau tanggungjawab tersebut tidak diurus dengan terurus..


    Dan menurut pakar..teknologi juga mempengaruhi peningkatan kes bunuh diri ni.. Ada laman web yg memberi info tentang cara-cara bunuh diri dengan mudah..dengan lambat...dengan pelbagai cara..Antara cara-cara mengenalpasti orang yang akan membunuh diri adalah.. individu tersebut mula membuat wasiat secara tiba-tiba..menjadi pendiam..mengeluarkan kata-kata.. " hidup aku xlama dah ni " .. ." aku rasa ini hari terakhir aku hidup" . Orang sekeliling perlu memandang serius jika mengalami situasi sebegini..


    Bagi aku..bunuh diri adalah pilihan meraka yg tidak mempunyai hala tuju hidup..tiada pegangan agama..makanan rohaninya mungkin terlalu sedikit sehingga kan tidak lagi boleh memikirkan tentang apa sebenarnya sebab tuhan menjadikan kita dimuka bumi ini..

    nota kaki : Hanya tuhan yg maha mengetahui =)...

    Dunia blogger dah macam dunia artis2 jugak..

    Dec 11, 2010
    Salam..
    sementara berukband aku yg comel ni tgh baik..
    aku cepat2 mau update...
    cite pasal ape ek ptg2 ni..

    Aku baru je lepas bw yg x seberapa..
    antara entry yg aku baca..
    Blogger Baru Pilihan 2010..
    Aku nak masuk gak sbenarnya..
    tp blog aku ni dilahirkan pada 22.2.2009

    2009 .... tertua la plak...
    anugerah blogger baru pilihan ni..
    macam anugerah lagu baru popular.. ala2 AJL gitu...
    Lepas tu ada plak..
    blogger popular2...

    x ke macam dunia artis2 gitu??
    cuma kami sebagai blogger ni xd lah muka kitaorg kat tv
    macam artis2 gitu...

    Pastu aku ada terbaca lah satu entry ni..
    ade komen...
    " Kami sebagai blogger..berblogging..hanya suka2 bukan mencari populariti..atau kemewahan semata.." ( ini blogger punya )

    " Kami sebagai artis...menyanyi..berlakon...hanya untuk kepuasan diri dan menghiburkan peminat semata ( ini artis2 nye ayat )


    Terus terang aku katakan disini..
    aku berblog untuk berkongsi..
    dan ini aku punya blog..
    suka hati lah aku nak buat ape pon..hehe
    mencari side income ( nuffnnag semestinya )
    percaya atau tidak..
    dah 2 tahun berblogging..
    aku baru terhegeh2 nak dapat 1st cek dr En Nuffnang $$$$..

    itu saja..sekian..

    berapa banyak 1st cek aku?

    NO COMMENT !


    Dah lah besar.. Sedar2 lah oi..Yg kecik pon same

    Dec 6, 2010
    Salam..

    Besar!
    Berat pulak tu!

    Kecik!
    Kering plak tu!

    Untuk yang besar..
    Kau ingat kau besar..
    Satu jalan ko yg punye?
    Kau ingat kau bos ?

    Untuk yang kecik..
    Kau ingat jalan tu besar..
    orang nampak ko yg kecik2 ni.
    Senang2 ko nk mnyelit sane sini?


    aku baru lepas terbaca paper td...
    lambat kan aku baca..hahaa
    pg2 mana sempat nak baca paper ni..
    kalau sempat pon..
    sempat jeling muka depan paper je..

    Pasal kemalangan truck yg meragut nyawa 5 orang..
    aku xnak salah kan yg besar atau kecik..
    same je..
    drive elok2 lah wei~~

    ngantuk behenti~
    penat berehat~

    Ha..untuk penumpang2 pulak..
    jgn sibuk nak buat taik mata je kalau dok belakang tu...
    teman lah si pemandu...
    beborak ke..mengumpat ke..opss..mgumpat x mo..


    nota kaki : Takziah pada keluarga yg terkorban..selamat tahun baru aku ucapkan

    Sexy ke?

    Dec 2, 2010
    Salam..
    tetiba aku teringt pasal hot chat kat hotfm pg td..
    tajuk hot chat tu..
    botak dan buncit..BB..



    Ada yg berpendapat..
    lelaki dengan pakej BB ni...
    sexy..sexy ke?? hahaha....

    Bagi aku..
    aku mmg lah suke lelaki yg chubby2...
    tp bukan buncit k! hehe....
    tp kalau dah dapat yg dah buncit..
    akan ku kempis kan..haha...

    bota pula...
    memang aku x suke...
    dalam family aku pon..
    mana pernah ayah or adek2 aku botak...

    So lelaki pakej BB ni..
    xd dalam senarai aku...haha...
    Ada gak pendengar hot fm yg ckap...
    lelaki pakej BB ni..
    slalu nye lelaki yg dah berkahwin...
    betul ke?? haha...

    Entry ni bukan lah untuk memburuk-burukkan..
    saje2 nak mengerakkan jari jemari sebelum tido...


    nota kaki : citarasa sendiri....kalau rasa selesa botak..xkn nk ikut org plak kan.. masing2 punye fesyen lah..tang perut tu.. Semakin besar perut..semakin byk penyakit..stuju x??? Pempuan x pe...tu pon klw buncit bersebab....haha

    Kalau ko nampak ni..ko buat ape?

    Nov 30, 2010

    Salam..
    Tetibe plak datang idea nak membincangkan tentang pengemis..
    so apa yg korang akan buat kalau jumpe dorang?

    jalan terus tanpa mnjeling sedikit pon kepada si pengemis..
    campak 10sen-20sen dalam bakul si pengemis..
    hanya memandang dengan mata kosong...
    sempat plak lah korang nak mengumpat si pengemis tu..


    Aku...
    kalau aku...
    aku tengok..
    mcm ne cara die mngemis...
    kalau jual2 barang kat aku..
    sorry x bpe nak layan...ni slalunye antara taktik sediket..tul x aku eja ni..

    pastu kalau aku tengok..
    kalau pengemis tu..
    muda...dan rasanya cukup lah sifatnya untuk bekerja..
    bukan mnadah tgn tanpa segan silu..
    Sorry..bukan x bpe nak layan..
    mmg aku x layan lansung!...

    Kalau budak2..
    ayah aku biasenye ajak die makan skali..atau..
    beli kan die makanan..
    sekarang ni bukan bleh pakai...
    dr kanak2 smpai lah ke tua bongkok 3 pon..
    takut dorg ni sendiket..

    duit yg dorg dpt tu bukan dpt kat dorg..
    tp pada orang lain..
    tu yg x bpe nk gemar tu...



    nota kaki : Kalau tuhan bagi kita cukup sifat...kenapa x kita gunakannya...basuh pinggan kat kedai makan pon x kisah lah kan....oooOOoo..ok...membebel byk2 pon..ade ke pengemis baca entry aku ni..hahah

    Tak payah dah pakai orang gaji lluar lah kalau mcm ni

    Nov 28, 2010


    Kos yang ditanggung majikan untuk mengambil pekerja asing terus meningkat setiap tahun. - Gambar hiasan.


    MELAKA – Premium insurans kesihatan bagi 216,000 pembantu rumah di Malaysia perlu ditanggung oleh majikan masing-masing.

    Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr. S. Subramaniam berkata, selain itu, premium insurans kesihatan bagi seramai 252,000 pekerja asing sektor perladangan juga perlu dibayar majikan.

    “Bagi sektor perladangan dan pembantu rumah, kerajaan telah membuat keputusan supaya majikan membayar premium tersebut,” ujarnya selepas melancarkan program Penempatan Pekerjaan Azam Kerja 1Malaysia di sini semalam.

    ** ni untuk pembantu asing warga Malaysia atau Luar??


    nota kaki : makin sayang pulak malaysia kat pekerja asing...1 malaysia..warga asing 1 malaysia jugak ke?

    Stop Child Abuse

    Nov 22, 2010
    unicef


    Salam...
    aku menulis entry ni adalah untuk menyokong
    kempen " Stop Child Abuse"
    kempen ke?

    Masalah dera kat Malaysia ni..
    rasanya makin teruk..
    dan aku rase binatang lebih penyayang dari manusia..
    ok..sesetengah manusia je...
    manusia yg hatinya dan akal fikirannya x bersatu bila membuat sesuatu hal..



    Contoh-contoh penderaan kanak-kanak...

    Merogol..
    membunuh..
    menjual...
    menggunakan kanak2 untuk kepentingan diri sendiri
    ( mengemis )
    Mendera...

    Lebih jahat lah individu yg melakukan perkara ni..
    kalau individu tersebut melakukan penderaan kepada anak sendiri..
    anak orang pon..ko ingat senang ke orang buat anak pastu ko nk dera2...
    Melepaskan kemarahan pada kanak-kanak tanpa rasa bersalah lansung..

    Sedikit fakta yg dapat aku kongsikan...



    Kes penderaan kanak-kanak semakin meningkat setiap tahun. Bagi tempoh Januari hingga April 2009, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) melaporkan merekodkan sebanyak 819 kes penderaan kanak-kanak di seluruh Negara. Daripada perangkaan itu, 549 kes melibatkan kanak-kanak perempuan sementara bakinya 270 kes pula kanak-kanak lelaki. Negeri yang paling banyak mencatat kes penderaan pula ialah negeri Selangor dengan 320 kes, didikuti Perak dengan 91 kes, dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dengan 79 kes.

    Dan ini pula sedikit gambar yg aku dapat tayang kan...





    Aku beci pendera!!

    nota kaki : Sayang anak tangan-tangan kan.. still boleh guna ke peribahasa ni?

    Cerita kotor ni...

    Nov 21, 2010
    Ajoi seorang murid yang agak nakal. Satu hari dia kentut dengan bunyi yang sangat kuat dengan bau yang hampeh menyengat segera menyebar di dalam kelas. Mana taknya pagi tu dia sarapan telur rebus 2 biji.Baik punya!

    Spontan saja Cikgu Amira menyuruh dia keluar kelas sambil memarahinya, tapi Ajoi ketawa terbahak-bahak nyaris berguling-guling. Guru Besar yang berdekatan kelas 6 Raya (kelas si Ajoi ni) terdengar suara Ajai ketawa berdekah-dekah tu, lalu keluar menyiasat apa yang berlaku.

    Guru Besar: Ada apa ni Ajoi? kamu tertawa terbahak-bahak di luar kelas??

    Ajoi: Lihatlah Cikgu, kesian kawan-kawan saya tu. Mereka sedang menikmati bau kentutku di dalam kelas. Nasib baik Cikgu Amira tu bijak dan menyuruh saya keluar kelas dengan udara yang lebih segar.


    nota kaki : bleh hijau muka kalau terbau gag beracun dua biji telur..yeuk~


    Kurang ghairah

    Nov 18, 2010
    Salam....
    sejuk tul hari ni..
    melepak dirumah dikala sejuk..
    hujan diluar rumah..


    dok depan tv ..
    tgk muvie Goal! .....

    pe yg aku maksudkn ghairah disni adalah bukan sesuatu yg lucu..
    atau lebih tepat lucah....
    yg aku maksudkan adalah..
    sambutan hari raya aidiladha kat tempat aku xseghairah dolu2...

    kalau dulu2 pas blk smbahyg raya..
    makan bersama family.. ( yg ni mmg wajib...setiap pg raya tuk family aku )
    g tgk lembu or kambing kene sembelih...
    teringat zaman kanak2...

    Jangan x percaya k ..
    rumah aku belum dapat daging korban lg..
    xtau lah knp..
    myb hujan kot..

    ade teka teki wajib di pagi aidiladha ...
    setiap tahun ayah aku akan tanya..
    Nak g tengok lembu sembelih kat mana??
    kalau dulu..
    ktorg jwab..kat masjid lah..rumah ustaz lah...
    tp sekarang...
    semua pandai mnjawab dah...
    lembu sembelih kat leher..heheh
    walaupon teka-teki tu dah basi..

    aku slalu ternanti-nanti ayah aku bg teka teki tu =)


    nota kaki : esok nak blk phg blk..buku..marilah kita balik UMP esok...dok umah makan tanpa henti..haha..not even open the book...so..kene cabut balik u dengan segera untuk stdy..pas abis exam..kite bercuti sepuas2nye ye!

    Tak payah sibuk nak share saham masuk neraka..

    Nov 15, 2010
    Salam...
    aku baru lepas tgk 1 blog ni..
    rajin jugak lah kan die menyiasa tentang gmbar hot nabil raja lawak..
    korang dah tengok??
    pe korang rase?
    betul ke x gambar tu..
    jom klik sini

    so apa komen anda?
    komen yang baik2 je lah k..
    kita dok maki2 die pon..
    kite x tau hal sebenar...
    tup-tup kan jadi fitnah~
    tengok dan ambil iktibar saje lah...


    Ade lagi 1..
    kalau korang tengok lah..
    ade kt facebook
    bleh tgk kat cini

    Dapat?

    mengucap aku tgk video ni..
    ingat ni Korea ke??
    Agama yg dalam ic tu rase nye mcm hiasan saje...



    nota kaki : Lantak korang lah nak buat pe pon...kubur masing2..tp x yah nak dok rakam2 lah bende2 LUCU ni..cz bile orang tgk..kira..share saham dosa ...bertambah~~~~~~ video tu..aku xletak pon sbnrnye..hehe...pandai2 lah cri sndri..haha

    Aku ke ko makan dengan Lisa Surihani??? Percaya lah...

    Nov 14, 2010

    Salam...
    sempat tol aku mengupdate kan...
    kepala tgh kembang blaja hydrology ( ayat member aku ni )
    byk sgt la weyh yg masuk exam...
    sampai rasa nk temuntah ...

    k2 aku x nk cite pasal exam..
    tp nak cite pasal
    aku dapat makan bersama Lisa Surihani
    haaaa...jgn xpercaya...
    tolong jangan percaya k...hahhaa

    Aku saje nk tolong Lisa Surihani promote video yg aku dpt dr fb dia...
    jom teropong...



    video

    kalau kata lah kan..
    video ni xberfungsi..
    klik sini LISA

    Ok..yg mulut melopong tu tgk lisa ..
    tolong tutup..
    nannti bukan aje lalat masuk~..
    tahi cicak pon boleh masuk...


    nota kaki : Aku saje tlg promot..aku malas nk join..cz aku xgune pon bende2 alah2 lipstik2 or lip ice ke ..lip bum ke..lip lop ke..lansung x pkai k..so dengan secara rasminya aku x leh masuk bertanding...hahah...goood luck! ~_~ mari sambung study