• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • 17 November 2013

    Mar 7, 2013
    17 February 2013....

    Satu kehilangan bagi kami sekeluarga....perginya tanpa tanda... adinda saya Nurul Nadia Zaini..telah kembali ke kepada pencipta kita... tanpa sebarang tanda...arwah pergi meningalkan kami.. janji Allah itu pastikan..dan pastinya kematian itu pasti juga..hanya bila waktu nya..dimana dan bagaimana...

    arwah demam seminggu...bila g klinik..doktor bg ubat demam..mcm biase..seminggu selepas tu..badan dah mmbengkak.x boleh tidur baring..x boleh tidur...bwk ke klinik keluarga slalu g klw ade sakit atau demam.. doktor terkejut dgr dengupan jantung adek...then die check laporan kesihatan yg sebelum2 ni..doktor kata pelik..xd pape prob jantung..then doktor suruh refer hospital...

    Jantung bengkak...jantung normal kita sebesar genggam tangan kita..tp jantung arwah dah kembang sebesar tapak tangan kita...malam pertama dihospital..masih boleh bercakap mcm biase..tp cepat penat...arwah sempat mngucapkan selamat hari lahir kepada ayahanda kami pada 16 February 2013...

    16 February 2013...keadaan stabil..air dari badan dah byk dan doktor dah kluarkan..sbb buah pinggang and hati dah xberfungsi..esok nya kami mahu pindahkan arwah ke serdang untuk berjumpa pakar..tetapi pada pagi 17 February 2013..bila kami semua dah bersiap sedia..just tunggu ambulans..untuk ke serdang..keadaan arwah x stabil...doktor x bagi buat pemindahan hospital...

    Ayah kate..adek xd harapan...ayah akan tinggal anak perempuan sorang je..ptg 430...jantung adek berhenti berdenyut...doktor still nak try...what they do with my sis tutup tirai bagai..dan satu perkara yg aku agak kecewa adalah..bila arwah dah masuk icu...even sorg pon ahli kluarga x boleh teman arwah dalam bilik tu...nak teman arwah..sentuh tangan die..bgtau die yg kami ada di samping die... bg semangat dekat dia...bgtau dia yg kami disisi dia..sayang dia..x tinggalkan dia sorang2...tp..kami xdpt buat tu semua..hanya dapat melawat masuk 2 kali sehari..pagi sekali..ptg skali...

    530 ptg...ayah mak and adik ipar dipanggil doktor..dan..arwah meninggalkan kami.. xsempat aku hadiahkan album kawen dia haritu...x sempat aku berkongsi rezeki aku dgn dia..just mase die demam..sempat lah aku bg dia duit blanje untuk kat universiti..bergurau senda..sebb die mintak semua ang pau yg bos aku bg mase CNY aritu..aku bg sikit kat die..kat mak n ayah...dia masih belajar..tahun akhir..baru berkahwin 7 minggu...siapa sangka kan...so jangan terlalu leka kita dengan kehidupan kat dunia ni..sebab..mati itu pasti akan datang menjemput kita bila2 masa dan dimana juga..

    Alhamdulillah..dapat mnguruskan jenazah adek..itu lah pengalaman pertama aku..memandikan dan mengafankan jenazah..proses pengurusan jenazah pon cepat dan dipermudahkan..arwah seakan tersenyum semasa kami sekeluarga memberikan ciuman terkakhir untuk arwah...wajah arwah bersih...wajah yg pasti akan menjadi kerinduan kami...

    Arwah anak perempuan yg manja..talkative.dan aku slalu gak bergaduh dgn arwah..sebab kami berdua saje perempuan...so memasak ke..mengemas ke..mmg kami berdua... kehilangan ini sgt memberi kesan kepada kami sekeluarga...

    Ayah and mak slalu kate..rase mcm adek balik kolej je..tp tunggu2..weekend x d balik rumah pon...terasa dia balik rumah husband die...alhamdulillah..kami sekeluarga semakin redha dengan pemergiannya..bila rindu..sedekah kan alfatihah..bila kerap teringat..sedekahkan Yassin...itu yg aku pegang..same mcm mak ayah aku...

    Note : Aku bukan seorang yg senang meluahkan rasa sayang aku pada seseorang..tp arwah paling memahami aku..tentang diri aku...knp aku senang menangis..."kakak terharu" tu yg slalu die kate mcm tu...die kuat..arwah seorang yg kuat berbanding dengan aku..kdg2...org akan mngatakan aku adik..dan dia kakak...

    Al-Fatihah...moga arwah adek ditempatkan bersama golongan orang2 yang beriman...Damailah kau disana adek...


    5 Mereka yg baik:

    1. hanis said...:

      takziah ain...no sedeyh2 k. ko kene teruskan hidup. moga arwah adek ko tenang kat sane. aminnnn...

    1. wajihah said...:

      takziah..doakan arwah tenang di sana.. :')

    1. cik panadol said...:

      takziah buat nia sekeluarga...moga tabah...

      al-fatihah

    1. Reena Kamarudin said...:

      be strong ya. i know ur feeling sebab saya pun hilang abang 4 tahun lepas. terasa kosong. even sampai sekarang terasa dia ada bersama kami.

      Alfatihah untu adik awak.

      *tears*

    1. leena aunie said...:

      Takziah ain...ak pon terkejut bila dapat berita tu...semoga semua tabah dan redha atas pemergian arwah