• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Telefon bimbit punca lelaki mati pucuk

    Mar 16, 2011


    PENGGUNA dinasihatkan lebih kerap menggunakan mod pembesar suara pada telefon bimbit untuk mengelak kesan langsung elektromagnetik.- Gambar hiasan


    GEORGE TOWN - Lelaki yang gemar menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar berdepan risiko kerosakan sperma termasuk mati pucuk.

    Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), S.M. Mohamed Idris mendakwa, penggunaan telefon bimbit untuk tempoh yang panjang didakwa mengurangkan produktiviti sperma lelaki.

    Ini berikutan hasil kajian CAP tahun lalu menunjukkan kaitan antara sperma berkualiti rendah dengan tempoh penggunaan telefon bimbit dalam sehari.

    Menurut beliau, pengguna yang membuat panggilan telefon bimbit lebih daripada empat jam sehari mempunyai bilangan sperma yang paling kurang dan paling rendah kualitinya.

    "Penemuan itu menyarankan bahawa berjuta-juta lelaki di dunia ini kemungkinan menghadapi kesukaran menjadi bapa kerana kerap menggunakan telefon bimbit.

    8 Mereka yg baik:

    1. ielamorry.om said...:

      @_@" lelaki2~ pakai telefon awam je eh mulai sekarang~~!

    1. Eyqasara said...:

      adesssss... klu gnie on YM je la kat umah 24 hours... hihihi... kat tmpat laen???? teet'

    1. eyriqazz said...:

      umm..betulke bro?pakai skype je la camni..hik3,skype pun takde...

    1. Izyan Masri said...:

      habisla semua lelaki mati pucuk after this :D

    1. hantu GiGi said...:

      wah!thnks for the share!! but kalau laki simpan hp kat poket blkng??!

    1. Nuar said...:

      tak nak guna dah hp...tukar pakai tel awam...

    1. Nuar said...:

      letak hp kat dalam beg sandang belakang...

    1. Anep said...:

      aduss. kalu dah gini nak gune ape pulak pasni?