• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Ramadhan kali ini terlalu istimewa

    Jul 31, 2011
    Salam..
    Azan magrib sudah berkumandang..
    sudah solat belum??
    dengan azan tersebut maka masuk lah kita semua dalam bulan Ramadhan..

    Ramadhan kali ini sungguh istimewa kerana lebih dr 4 tahun tidak dapat menjalani ibadat puasa bersama keluarga tersayang secara full..

    4 tahun yang lalu..
    hanya 10 hari atau 1 minggu sahaja..
    hal ini kerana..berlajar..merantau ke tempat orang...
    nak balik slalu..kene pikir duit yang keluar..

    bukan aku nak cakap menyambut Ramadhan bersama teman2 dikolej x best..
    tp tiada tolok bandingnya bila bersama family bukan..
    bila dah dapat menyambut bersama family..
    maka..rindu pula nak berbuka dengan kawan2..
    ke bazar bersama kawan2...
    ke masjid bersama kawan2...

    bagi aku..Ramadhan kali ini terlalu istimewa..
    di kesempatan ini..
    aku nak ucapkan..selamat menjalani ibadah puasa..
    kepada semua umat islam..
    moga kita dapat apa yang dijanjikan Allah pada bulan mulia ni..


    13 Mereka yg baik:

    1. haniey said...:

      selamat berpuasa dan salam ramadhan.. :)

    1. wawa zulkafli said...:

      slamat puasa gak..hehe

    1. where said...:

      selamat berpuasa..=)

    1. Nightroad said...:

      Salam Ramadan & Selamat Berpuasa..^^
      jdkn bulan ini sbg kelas mentarbiyah diri mnjd muslim wa muslimat yg lbh baik dr sblmnya...^^-H2O

    1. ~ Cik Azz ~ said...:

      Selamat berpuasa..

      Mmg seronok kalau dapat berpuasa dgn fmly ni.. Lagi seronok kalau rajin ringankan tulang membantu memasak kat dapur... :)

    1. salemaziz said...:

      selamat berpuasa :)

    1. Abe Goreng said...:

      Betul2. buka puase dgn family lg bes. Bile la nk dpt buka same dgn family ni. :(

      UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

    1. Hanif said...:

      Mesti makan best2 punya...buk apuasa umah keluarga..
      Kalau kat hostel..emmm makannasi bungkus..heheheh

    1. ::ini belog saya . cinta hati saya:: said...:

      selamat berpuasa

      best buka puasa dengan family . bole makan bebanyak

      best jugak berbuka dengan kawan . dapat pegi bazar sesama . beli makanan sesama

      :)

    1. nulhazwany abdul malik said...:

      betul, betul. kawan2 yang duk jauh dah exited nak balik. dah pakat2 download lagu raya. hehe punya tak sabar nak puasa dengan family

    1. ney said...:

      selamat berpuasa nia. yup, family still no 1, tumpang gembira untuk nia dapat berpuasa dgn family=)