• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • - diriku pabila tiada apa-apa -

    Mar 5, 2009
    Kpd yg masih SINGLE:-

    Cinta ibarat kupu-kupu.

    Makin kau kejar,

    makin ia menghindar.

    Tapi, bila kau biarkn ia terbang,

    ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.

    Cinta mampu membahagiakanmu

    tp sering pula ia menyakiti,

    Tp cinta itu hanya istimewa

    apbila kau berikan cinta

    kpd seseorang yang layak menerima.

    Kpd yg ragu-ragu dengan PERNIKAHAN..

    Cinta bukannya mencari seseorang yg

    "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang

    yang mampu menjadikan dirimu sempurna.

    Kpd PLAYBOY / PLAYGIRL:-

    jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!"

    bila kau tidak benar-benar peduli.

    Jgn bicarakan soal perasaan

    bila itu tidak benar-benar ada.

    Jgn kau sentuh hidup seseorang

    bila kau hanya berniat main-main dengannya.

    Jgn menatap ke dalam mata seseorang

    bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan.

    Hal paling kejam yg dilakukan ialah

    membuat seseorang jatuh cinta,

    sedangkan kau tdk berniat langsung

    "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

    Kpd yg PATAH HATI:-

    sakit..luka..Hancur..patah hati..

    bertahan selama kau menginginkannya

    dan akn menghiris luka sedalam kau membiarkannya.

    Persoalannya, bkn bagaimana mengatasi rasa sakit itu,

    tetapi adalah apa yang blh diambil dan di hayati

    sbg pengajaran dan hikmahnya.

    Kpd yg BLM PERNAH JATUH CINTA:-

    Bagaimana kalau jatuh cinta?

    Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.

    Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.

    Cubalah untuk memahami tetapi bkn bermakna

    tidak boleh meminta apa2.

    Bersedialah untuk terluka dan menderita,

    tetapi jangan simpan semua rasa sakit

    jika itu yang benar2 dialami.

    Kpd yg masih BERTAHAN:-

    MENCINTAI SESEORANG YG TELAH PERGI..

    Hal menyedihkan dalam hidup ialah

    bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.
    Kemudian akhirnya kau cintai itu telah tiada selamanya.
    Kalau sekarang dia sudah tiada,
    10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan ada.
    Biarkan dia pergi dan lupakan..

    p/s:★ .tiada lagi perasaan terhadap kamu.tiada lagi rasa cinta dalam hati.suka begini,di kala tiada sesiapa.bahagia begini biarpun diriku di kala tiada apa.bebas memilih arah tuju hidupku sendiri.belajar dan belajar.hanya itu.noktah. :] ★"

    3 Mereka yg baik:

    1. milymir4e said...:

      uikk...kamo0o..asal contEnt pOst ni mcm de rElaTed ngn ak jerrr...
      g la lwt blOg br ak...
      http://owhherkk.blogspot.com

    1. qtee_dy said...:

      oi...ade owg trase nmpknyer..hikhik..
      bgs2...aku pn trase gk cket2..
      truskn post yg touching2 yep..huhu

    1. nuRuLain_zAiNi said...:

      oish..korg ni..thankz eh send komen kat aku nye blog ni..wajin2 kan la jari tu tuk tulis komen.. smua dlm ni xd kene mngena smada yg hidup atau pon yg telah meninggalkan alam dunia ni..huhuhu