• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Blogger perlu patuhi undang-undang

    Jun 16, 2011
    salam....
    dah nak kuar cite esok dah..
    aku baru pas bace paper harini..
    tertarik ada satu artikal ni...
    blogger perlu patuhi undang-undang negara..

    aku rasa bukan blogger je kene patuhi undang-undang negara..
    tp semua orang yg duduk kat Malaysia ni..xgitu?
    tp dr pembacaan aku..
    hal ini dirujuk kepada blogger2 yg ade skrg ni..
    cz taraf kite sbgai blogger ni..
    dah mcm penulis majalah..penulis akhbar....


    so kene lah tulis atau taip bende yg benar..benar belaka..
    biar ada fakta..
    jgn plak cite bende2 sensitip..
    nnt kene saman..lu tanggung lah sendiri..hehe..

    mmm..dalam minggu ni..
    sibuk dengar pasal hackers yg sibuuk hack website kerajaan negeri melaka..
    cz x puas hati dengan langkah kerajaan memblock beberapa website untuk mendolod..
    korag rasa mcm mana?
    wajar ke tindakan kerajaan memblock?


    dan wajar ke hackers ni menghack website2 goverment?

    3 Mereka yg baik:

    1. My Name is Mar said...:

      Saya ada buat ulasan pasal isu hackers...
      Visits my blog and give ur opinion,ok?..
      Tajuk Entri: Susulan Website diblock SKMM..

      Pasal isu blogger perlu patuh undang-undang nih...
      Ada juga baca di Kosmo pagi tadi..
      Kadang-kadang, blogger ni cuma mahu berikan pendapat sahaja..
      Tapi,cara mereka melampau..
      Menggunakan bahasa kesat.. etc...
      Dan bila statement mereka berjaya mempengaruhi pembaca,..
      Mereka dijatuhkan hukuman atas alasan membuat hasutan...
      Rasanya, tak lama lagi, hak sebagai penulis blog pon ditarik juga kottt...
      Atas alasan, menyebarkan hasutan dengki kepada rakyat..
      Negara kita kini kembali ke zaman sebelum merdeka..
      Bak kata JAMBU, buat apa pon tak boleyh~~

    1. shalina samsudin said...:

      lapa lapa lapa..HAHAHA.
      erkk lari tajuk..bukan ape..no komen la..yela kan,yang g block nape..
      yang g hack plak nape kan..dush3

    1. alinac lover said...:

      susah la mcm ni..elok kot hacked hahha