• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Ada yang lebih menyayangi diri ini

    Sep 26, 2010
    Salam...
    status aku dah berkembali single..
    tp bukan bende ni yg aku nk tulis dalam entry ni..

    sebelum aku melangkah ke alam bercouple..
    mak and ayah aku lah tempat aku bersms..
    dengan mereka lah aku bergayut..
    dengan jujurnya aku katakan..
    (masa status complicated...sebelum2 tu aku masih lagi mcm biase
    just bile d prob ngn si die..agak lupa dgn parents )
    aku lupa semua tu..

    aku sedar smua ni...
    aku rasa macam kesilapan besar yg aku dah lakukan..
    aku sedikit lari dari prinsip hidup aku yg aku cipta sendiri...
    nak tau macam mana aku sedar bende ni..
    bile mak aku telefon dan mak aku cakap..
    lama x call mak..
    sampai mak termimpi-mimpi kat kakak..
    menitik air mata aku tadi..
    xterkata nak jawab ape..

    terasa berdosa membuat mak and ayah macam ni...
    sedikit kealpaan dan kelupaan disitu..
    sape lah aku tanpa mereka...
    mereka yg sesungguh nya lebuh menyayangi aku
    daripada kasih sayang sementara dari manusia lain...

    ya Allah ya tuhanku..
    Kau panjangkan lah umur kedua ibu bapaku..
    Kau murahkan rezeki ibu bapaku..
    Kau permudahkanlah perjalanan hidup kami sekeluarga Ya Allah..

    Amin~~~


    nota kaki : dalam sibuk mencari kasih sayang dari orang lain..baik kita fikirkan kasih sayang sedia ada...yg kekal..ini bukan coretan orang gagal dalam percintaan..tp coretan seorang anak..

    8 Mereka yg baik:

    1. diriku said...:

      aminn..semoga dpt yg terbaik dlm hidup =]

    1. Mario said...:

      tula...bila dah berkasih...mmg akan lupa pada yg kasih kat kita...ada tu siap marah2 lagi kata parents tak paham kalau parents tak restu...camtulah kan...

    1. Tomato Gurl's Life said...:

      betul2..dulu cik tom pun camtu masa mula2 kapel...tp pastu br tersedar..apa2 pun kasih mak ayah kita la yang kekal dan tak terputus..yunk..kadang2 single is better..hati pun xrunsing..huhu

    1. LaDy BarbeLLa said...:

      Tuhan tu maha pengasih. Dia putuskan u dengan seseorang, dia sambungkan kasih sayang u untuk yang lebih berhak memilikinya.

    1. J.M.R said...:

      berjaya manapon kita, sebahgia mana pon kita, mak ayah jgn sesekali dilupa..restu diorg tu penting tao..

    1. Aretikz said...:

      Yezza.. betul2.. apapapun.. biarkanlah hatimu itu untuk suami.. bukan untuk bf.. xelok kapel ni.. hehe..

    1. misyamissyou said...:

      parents memang terbaik! love them so much!