• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Private or Goverment?

    Jan 14, 2011
    Salam..lama dah x mengupdate belog ni..berhabus sikit.. mik kain lap2 sikit...mm..baru nampak berkilat.. =P... Aku agak sibuk sikit..baru 2 minggu dua sem..projek dah bertingkat2.. disamping ade gak buat duit lebih..

    ok bukan nak bg korang tips pasal macam mana nak buat duit lebih semasa belajar.. hope aku bleh bahagikan masa dengan betul..antaara busness and stduy...

    Aku sibuk jugak menguruskan L.I aku tuk bulan 5 ni.. L.I tu apee?? Latihan Industri..ala2 praktikal gitu.. kejap je rasenye..dah nak L.I dah aku.. so aku agak sibuk lah online permohonan L.I.. cari tempat untuk L.I..isi borang itu..isi borang ini...



    So sebut pasal mencari tempat L.I.. antara private and goverment..mana menjadi pilihan korang? Kalau aku mesti lah mencari tempat yg masyuk $$$$$...hehee..mata duitan kan??.. x lah..aku mana ade mata duitan..bukan apa..dapat jugak lah buat2 belanje pengangkutan..makan..minum..pakai..hehe...


    OK..masa tuk tido..sok kelas kol 8...nak BW jap....salam

    13 Mereka yg baik:

    1. SANDRA AZWAN said...:

      blog anda dipenuhi darah.....so scary! ;-P

    1. taliff said...:

      To tuan blog : untuk student better carik L.I tempat yang boleh dapat experience. Jangan takut untuk melabur skit. Tapi masih pilihan atas kehendak sendiri. tatatata....

    1. dina darwina said...:

      of course i choose governement..i love money..hahahaha

    1. Lara D'yuni said...:

      better amek private.. duit sahih dapat.. pengalaman pun dapat.. yg penting senang nak tulis apa nanti dalam report.. klu gov.. bdk LI slalu bnyk relax.. t report tiru je.. pengalaman 0.. xbes la.. time inteview xtau apa2.. so.. private.. hehehe

    1. apek poyo said...:

      mano pun tompek yg bole LI janji bole meluluskan kito lulus..ekekek
      duit poket ponting gak...huhu

    1. .::nany dingding::. said...:

      privatela best..hahah..nany tgh LI skunk neh :DD

    1. HAZWAN17 said...:

      boleh refer ni....
      ramai yang bagi cadangan kat ruangan komen
      http://www.hazwan.com/2010/12/latihan-industriantara-minat-lokasi-dan.html
      kadang kerajaan bagi elaun sket kadang-kadang tak ade elaun pun ade..swasta banyak

    1. CouLeur de Chiqu3 said...:

      prefer private...duit pon dpt..pgalaman byk..
      luas pengetahuan !
      gov..xde peruntukan utk LI or prcticle,and xde keje sgt..relax2..ape nk tulis dlm report..ape pegalaman dpt?

      pkr la bebeaik yer..not for short term..long term..5 month lama for LI so..kaut sehabis baik pgalaman...

      PRIVATE !

    1. ....~MissMarshmalloW..~ said...:

      kalau nk $$ banyak..private lah nia..
      kalau fikirkan msa pnjag...gov...
      its up 2 u dear..think it!!

    1. Mama Kembar 3 said...:

      rasanya better kat private sbb biasanya lebih RM and pengalaman pun insyaAllah lebih sbb kalu kat private comp, dia akan kerah tenaga kita to justify every cent yg dia bayar tu. ni based on my experience sbb pernah keja in both company private & government. lg pun some govt place banyak sangat birokrasi & kroni kroni, nak blajar pun susah nnt asyik kena 'kipas' org tu org nih (some je, not all tau).

      but private pun u kena decide diantara big companies yg listed kat KLSE or small companies, bcoz the experience & exposure will be different.

    1. anamizu said...:

      cik ana pun rase better kat private..

    1. CiK QiQi said...:

      sile ke private ye...gov pnglmn krg...xmncabar.hahaha