• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Alahai anak2 ayah!

    Jun 13, 2010


    Salam.. ayah aku sibuk dengan hobi baru die..bela ikan..dah d 2 akuarium..1 kat umah..1 lagi kat kedai makan mak... sbnarnye dari dulu lagi ayah aku dah minat nk bela ikan ni..tp x kesampaian.. macam ayah aku slalu ckp..anak2 ayah semua pelik2..bela itu mati..bela ini hilang...hehe.. Ade 3 kes mase adek2 aku n aku kecik2 r..skrg dah besar dah..xd nk berape pelik dah...

    1st case

    mak dengan minat nye kaktus.. bile mak g keje..anak2 die tlg lah jage... bile mak balik keje.. mak tgk kaktus die botak..bile tanya anak2 die.. mane duri kaktus? adek aku yang laki jawab.." susah lah mak..ade duri kene tangan luke..abg potong lah duri die...kan senang nak angkat2..wahaha

    2nd case

    ayah ade satu akuarium kecik..ade 2 ekor ikan mas..sangat cantek ayah hias and jage die.. ade dok main ketuk2 akuarium tu..ayah tegur..pening lah ikan tu nanti.. pastu adek aku terus g amik minyak cap kapak tuang dalam akuarium.. k ayah..pas ikan sapu minyak cap kapak ni..ikan x pening lagi..hahaha...sejak hari tu..ayah aku x berani nk bela ikan...

    3rd case

    mak bawak balik anak kucing..kucing tempatan..tp bulu die ala2 kucing siam.. 2 minggu ktorg bela..x lame...ade aku yg bongsu..tlg mandi kan kucing tu... tau macam mane die mandikan kucing tu? campak je dalam kolam..wahahaha..ayah aku balik keje tgk kucing tu dah kembung dah lemas dalam kolam..trgais betul..


    hebat x hebat adek2 aku kan...skrg ni wlwpon adek aku yg bongsu baru 6 tahun... tp ayah dah mula nk membela ikan kembali..hehe..we will see berapa lama ayah aku akan bertahan dengan hobinye tu..." anak2 dah besar baru lah rase selamat sikit nk membela ikan "

    nota kaki : ayah..kakak nk bela arnab bleh? ayah aku bleh jwb..nnt klw kakak blk u sape nk jage? nak suh adan ( adek bongsu ) jage? ..........mm...xpelah..xjd nk bela


    1 Mereka yg baik:

    1. Kazaztan Team said...:

      ehehehehe..sian pokok2 & haiwan2 tu..tak sempat nak merasa idup...ehehehhe