• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Aku bukan JPJ lah

    Aug 9, 2010


    Salam...mood nk menulis kat blog ni kadang ikut masa gak..byk bende nk cite tp kadang2 rase malas..malas tu bleh buat aku malas nk blogwalking..nk bukak blog sendiri pon malas.. Ok2..aku xnk cite pasal malas hari ni..tp aku nk cite yg sabtu aritu aku g wat keje kat luar..Lab test tp kene buat kat luar..site aku dan group aku dapat adalah depan MegaMaLL kuantan..

    ni lah junction ktorg

    Site ktorg tu ade 4 junction..aku kene 1 junction..juction aku xd lah sibuk mana cz bukan jln utama. Tp matahari mengadap site aku...setiap sem usaha memutihkan kulit muka aku ni..tapi asyik x menjadi je cz ade je assesment yg perlu aku berada di bawah matahari..xpelah..nama pon amik kos Kejuruteraan Awam..so biase lah hitam2 ni...huhuh
    ni group member aku..ade lg sorg x masuk..sori nad..haha

    So sambung blk cite kat site..task kite org kire bilangan kereta dalam mase 1 jam..oppsss..bukan kereta je..tp motor..teksi..van..lori...huhuhu..aku dok kat tepi jln dengan jaket fakulti..safetybut.. tu baju yg mcm polis traffic pon ade gak..warne kuning highlight tu..tp aku xpakai..kihkih..

    Banyak ragam kot..ade tu..bile time lampu merah..ade yg kereta yang lalu 2-3 kali kat jln tu.. mula jln lane terus..pastu kanan...pastu kiri.. ade jugak yg duk terjengah2 kat cermin tgk aku and member2 kat tepi jln mencatat..pe..ingat ktorg dok catat no kete dorg ke...

    Ada gak pengalaman mmber aku yg mengalami ini..ade pemandu x pakai tali pinggang..trus pakai tali pinggang cz nmpak member aku tu pakai ves yg kuning menyala tu...biase lah tu kan..takut kene saman..tp ktorg bukan JPJ...kami student awam je..yg tengah kire volume kereta kat jalan tu..
    ni lah ves yg ditakuti pemandu..haha

    nota kaki : pengalaman yg aku rase bermakne..bukan semua org bleh buat keje mcm kami ni =)


    10 Mereka yg baik:

    1. Kumbang Jingga said...:

      apakah motif mengira kenderaaan nie

    1. Salmia said...:

      wat stat ke?
      hahahaa.. mesti kelakar kan? yg wat salah tu mesti kecut perut je tgk :p

    1. Nur Hayaty said...:

      owh...stu pengalaman yang menarik hehe =]

    1. Oong-ong said...:

      motif mengira kenderaan ni tuk update volume kenderaan pd satu tempat..klw dah x sesuai sgt dgn jln tersebut ( makin lama makin byk kete ) kene ubah timer traffic light..buat flyover ke..tu lah motif die..

      salmi a: haha..mmg kelakr ...mcm2 ragam~

    1. HonEyBuNNy said...:

      alamk JPJ..takottt...ehheh...salam ramadhan...

    1. miMiE aZiMaSK ^V^ said...:

      klik nunang anda untuk duit raya... selamat berpuasa.. :D

    1. J.M.R said...:

      kije amal gk tu...heheh

      SELAMAT BERPUASA di bln ramadhan..SEMOGA KETEMUI BARAKAH&NUR NYA..amin~

    1. Whoopz said...:

      Bila la Bandar kuantan nak ada flyover ek? Gwa da semakin rimas drive kat k0ntan.. Selamat berpuasa.. :)

    1. milymir4e said...:

      bgusla ooi..blom graduate owg da iktiraf keje ko sbg JPj..hik3..klaka la diowg 2..mesti ko pye kulit sunburn kn???warghhh~wndula..biler nk jmpe????

    1. ChiLaBaey's Spot said...:

      Satu tugas yang menyeronokkan sebenarnye... Dulu pun saya jadi penyelaras untuk kerja2 bancian traffik semasa di UiTM dulu.... Macam2 ragam pemandu boleh kita lihat bila nampak org pakai jaket tu.... :)

      Yang pasti kulit akan putih melepak... ;)