• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Larikan diri dr kekusutan dan kesibukkan ~ Cherating ~

    Oct 5, 2010

    Salam...
    akhirnye aku rajin nak update pasal bercuti kat cherating hari tu..
    pada sape yg ade fb aku...
    status aku berbunyi "menghilangkan diri untuk beberapa hari "
    bukan semua org tau aku and kawan2 aku g bercuti ...

    dgn rumate2 ku..
    aku jarang kuar mana2 tanpa dorang ni

    selepas hampir2 x dpt kebenaran dari mak and ayah aku..
    aku pon nk giveup..its ok lah klw xdpt g..
    then keesokkannya try lg pujuk mak and ayah..
    akhirnya i got it!!!..suke biase2 je =)
    gmbr dr blkg korg je aku dpt..xyah nk interprem sgt kt blog aku ni..haha...

    so past test law ptg tu..
    dalam pukul 6 kami pon bertolak lah ke cherating..
    yg agak kelakarnya siap gune GPS lg ok..
    canggih tau..aku nak cri gak nnt satu..xd lah aku kene hafal jalan..haha

    sampai kat sane almost at 8 lebih2 cz ktorg g shopping brg mkn sikit..
    sampai sane kemas2 diri..
    then sesi babyQ ...
    gile lama ktorg nak hidupkan bara...
    rasenye lain kali better satty..cepat sikit masak..haha
    tp alhamdulillah kenyang~~

    kipas..jgn x kipas...

    sambil2 babyQ tu..
    ade kwn aku sorg ni..
    sibuk nak tgkap ketam..
    nk tangkap ikan yg kecik mcm jari kaki pon geli...haha..

    ni aku xtau lah betul ke x teknik ktorg nk tangkap ketam..
    dah mcm penyu buat sarang tuk bertelur je..haha

    Malam pas kemas2 diri...
    rehat2 jap..
    pas tu round2 jalan sekitar dekat2 situ..
    lupe plak..ktorg kat sane 2 hari 1 malam je..

    esok nya sabtu...
    mandi manda di pantai lah..
    berlari berkejaran...di pantai...hehehe....
    semua kekusutan kesibukkan rase hilang sekejap...

    ok..rezeki ktorg murah sikit haritu..
    ade mmber dr kemaman blanje makan...
    xnk mention nama die..
    nnt ramai plak yg duk tuntut die blnje makan...
    kami ke kemaman plak lepas tu menikmati hidangan Nasi Beriani..Superb!!
    thankz to tukang sponsor~





    nota kaki : still ade kawan2 menghiburkan hati yang lara...great weekend with all of u

    9 Mereka yg baik:

    1. d_LA said...:

      wahhhh..bestnye g cherating, wat bbq :)

    1. Hasrol Nizam said...:

      wah...best nye ke cherating. tak pernah ke sana lagi ni.. =)

    1. Kazaztan Team said...:

      ooo mmg seronok bercuti-cutian nie...

    1. Gayahspears said...:

      wah..da lame aku x g cni... byk kenagan lak tu :( huhu

    1. tiafazunia said...:

      gyler best gi ngan kengkawannn!
      :))

    1. gnesop.com said...:

      best nyer bercuti :)

    1. Sharinginfoz said...:

      seronok kan dapat berehat dan tenangkan fikiran

    1. beLLa said...:

      sonoknye oliday ngan mbe2.. ;)