• About
 • Parent Page
 • Archives
 • Uncategorized
 • Berebut Jenazah

  Apr 19, 2010
  Jenazah Abdul Rahman Abdul Rashid, 55, yang maut dalam kemalangan menjadi rebutan isteri kedua dengan anak lelaki isteri pertama.


  Isteri kedua mangsa, Faridah Abdullah, 60, datang ke Hospital Tampin kira-kira jam 8.45 pagi membuat pengecaman dan menuntut mayat suami bagi dibawa pulang Rembau untuk dikebumikan.


  Sejam kemudian, anak lelaki sulung mangsa (anak dengan isteri pertama), Mohd Fadil, 35, datang ke bilik mayat hospital berkenaan membuat pengecaman.


  Mereka enggan mengalah menyebabkan polis dan hospital campur tangan.


  Faridah berkata, ketika hayatnya, arwah suaminya berpesan supaya dia dikebumikan di Rembau.


  Sementara itu, Mohd Fadil berkata, dia lebih berhak menuntut jenazah berkenaan kerana anak sulung daripada tujuh beradik isteri pertama arwah.


  Kekecohan itu bagaimanapun diselesaikan Pegawai Penyisat kes berkenaan, Sub Inspektor Othman Sulaiman serta beberapa kakitangan hospital dan jenazah berkenaan diserahkan kepada Mohd Fadil.


  Jenazah Allahyarham yang juga Pembantu Perubatan Hospital Alor Gajah Melaka dibawa balik ke rumahnya di Taman Bachang Baru, Melaka dan dikebumikan di tanah perkuburan Pasir Putih, Bachang, selepas selesai dimandi dan dikafankan di Hospital Tampin.


  sumber : Metro... x tenang jenazah~


  1 Mereka yg baik:

  1. ~CiNcIn ePaL~ said...:

   hmmm...sush bila da jd cmni...

   teringat arwah ayah dulu...

   dia pnah ckp...kat mana dia mati,kat ctu la dia nak jasad dia dikebumikan...