• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • adikku dalam dilema..ade yg bleh tlg?

    May 4, 2010
    Salam..
    adek aku..
    satu2 nye adek pmpuan aku
    dpt uitm ( pengurusan bank )
    dpt gak temuduga SPA..( jururawat pelatih )

    yg kat uitm tu..
    aku xsure r peluang pekerjaan mcm ne nnt
    tp yg nurse tu.
    klw lulus temuduga..
    trus wat diploma..
    keje pon terjamin ade..
    elaun plak tu ade tiap2 bulan..
    xyah pikir ptptn..

    so mcm ne?
    ade info ke pasal pengurusan bank tu??
    bile tnye adek aku ape yg die minat..
    die jwb..xtau..
    so aku suh je die g temuduga tu
    klw lepas..
    g SPA tu wt diploma kat sne..
    and klw x bleh nak stdy pasal nurse..
    ke uitm wat diploma pengurusan bank..

    SPA - 7/6/10
    uitm - 26/6/10

    still have time for think right?

    amacam?
    bleh pakai ke idea aku ni?

    ~wish u luck to my sis~

    6 Mereka yg baik:

    1. Sir Marcello said...:

      ramai kawan aku lulusan diploma in banking uitm..after graduation..ada yg sambung degree dan ada yang bekerja..takda masalah pun dalam mencari pekerjaan...

      ada gak yg amik diploma in banking but mc berminat ngan nursing, after grad..terus apply nursing...

      jgn pk pasal ptptn suma...maybe ko amik mudah dgn berpk masuk uitm kne pinjam ptptn...come on, bukan mudah nak dapat Uitm...seriously, yuran murah etc...

      but if dia mmg minat nursing...xda masalah...

    1. nirelwof said...:

      hmmmm...susah gak sbb ur sis sendiri pun tak tau ape dia nak buat kan?
      but ur idea tu pun ok gak...
      klu lps temuduga SPA tu, dapat buat diploma and insya Allah dpt keje...
      klu pegi uitm, keje belum tentu lagi...
      pengurusan bank...hmmm...tak byk bank yg amik fresh grad keje admin rasanye...
      apa2 pun, gud luck to her...=)

    1. Siti Nur Ashikin said...:

      amek temuduga spa tuh.
      one of myfren dah amik SPA tuh.
      dapat elaun lagi 600 sebulan.
      tempat tggl pun ade.
      kerja pun terjamin.
      dengan kerajaan lagi.
      Apa nak lagi?

      kalau uitm tuh
      nanti kena wat pinjaman ptptn lagi.
      memang lah best belaja suasana U,
      tapi tu untuk sementara je.
      Adik u ada lagi peluang cerah selain pengurusan bank ini.
      Sebab nanti lepas abes blaja adik u tak tentu dapat kerja ke tak.
      Tapi SPA ni terus je kerja.

      So suruh lah die g interview SPA tuh. Tak pun,wat solat istikharah.Mudah2an Allah bantu.

    1. affizza said...:

      disbbkn interview SPA 2 lg awl, g je dl interview. kl dpt, alhamdulillah. kl x, msh ada pluang utk g uitm sbb kemasukkan 2 kn 26hb. lmbt dr interview. so, 2,2 bole je g..gud lux 4 ur sis!

    1. miMiE aZiMaSK ^V^ said...:

      dah lepas kot g interview.. rasanya tak salah interview.. then g je la daftar uitm.. spa tuh tah bila dapat.. tp lau dapat ok kot lau amik nursing.. kerja terjamin.... :D