• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Kalau kene pada caranye takdelah jadi macam ni

    May 7, 2010
    RITA berbincang sesuatu dengan Aidil Zafuan di luar bangunan Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur semalam.


    KUALA LUMPUR - Pelakon Rita Rudaini dan suaminya, Mohd. Aidil Zafuan Abd. Radzak yang merupakan pemain bola sepak kebangsaan masing-masing didenda RM500 oleh Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam setelah mengaku berkahwin di luar kariah dua tahun lalu.

    Pasangan itu bakal berdepan hukuman penjara 15 hari jika gagal membayar denda berkenaan.

    Hakim Syarie, Mohd. Yunus Mohamad Zin menjatuhkan hukuman tersebut mengikut Seksyen 40 (2) Akta Keluarga Islam Wilayah Persekutuan 1984 selepas pasangan itu bernikah tanpa kebenaran Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk di wilayah Songkhla, Thailand pada 25 Februari 2008.


    7 Mereka yg baik:

    1. Dewi Batrishya said...:

      LOL. Dah suke, kawin je la.. :P

    1. dauzzzzz said...:

      dah x tahan tu ain..haha

    1. KAKINTAN said...:

      ala...dia dah nikah dah ada anak pun biar je la kan....bukan buat maksiat pun...

    1. Anonymous said...:

      Susah nak nikah sekarang. haha macam2.

      Nikah halal pun kena denda lagi.

      memang patot banyak kes Sosial. dan jenayah seks sekarang.. semua takut nak nikah.

    1. lovelylady said...:

      x pe la..ape2 pun asalkan slamat & halal je..diorg pn dh ade anak..

    1. girlmansion# said...:

      xpe... skg pun mrk dah kawin.. ;) nways, dah click nuff n folo td.. :D

    1. TeRRoRRiZZ said...:

      janji dah sah jadi husband and wife yang sah di sisi undang2