• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Kau dah pakai macam ni..Islam ke?

    May 19, 2010

    RIMA memberikan senyuman semasa dia dimahkotakan sebagai pemenang Ratu Cantik USA 2010 di Las Vegas semalam.

    LAS VEGAS - Seorang gadis berketurunan Arab Lebanon, Rima Fakih yang berusia 24 tahun menjadi wanita Islam pertama memenangi gelaran Ratu Cantik USA kelmarin.

    Pertandingan itu yang disertai oleh 51 peserta berlangsung di Planet Hollywood Resort & Casino, Las Vegas.

    Berasal dari Dearborn, Michigan, Rima berhijrah ke Amerika Syarikat (AS) bersama ibu dan bapanya sewaktu dia masih bayi. Rima kemudiannya dibesarkan di New York dan belajar di sebuah sekolah Katolik sebelum berpindah ke Michigan pada tahun 2003.

    Pada pertandingan itu, dia mewakili negeri Michigan.

    Dia hampir terjatuh semasa memperagakan gaun malam. Para peserta perlu memperagakan gaun malam, memakai coli dan seluar dalam pada acara pakaian renang selain perlu menjawab beberapa soalan tertentu pada sesi temu ramah.

    Semasa ditanya sama ada pil perancang kelahiran harus dibayar oleh insurans kesihatan, Rima menyatakan ia patut dilakukan kerana kos perancang itu melibatkan kos mahal. Gadis cantik itu akan mewakili AS dalam pertandingan Ratu Cantik Universe 2010.

    Rima juga memperoleh hadiah tinggal percuma di sebuah pangsapuri di New York, diberikan wang perbelanjaan harian, gaji yang tidak didedahkan jumlahnya dan pelbagai perkhidmatan kecantikan serta kesihatan profesional.

    Semasa ditanya bagaimana perasaannya selepas memenangi mahkota kemenangan, Rima berkata: "Tanyalah saya selepas saya memakan piza."

    Rima memberitahu penganjur pertandingan bahawa keluarganya mengamalkan kepercayaan Islam dan Kristian.

    Panel juri terdiri daripada lapan orang termasuk bintang bola keranjang, Carmelo Anthony dan pemilik sebuah hotel, Phil Ruffin. - Agensi

    8 Mereka yg baik:

    1. kacang said...:

      kepercayaan islam and kristian.
      aik??.bercampur pulak

    1. jienz said...:

      nop,shis not g muslim...name je,

    1. Bro Framestone said...:

      habis kat malaysia pun islam gak lagi pakaian lagi teruk dari nie... ade pe2 komen he..23x

      BroFramestone Blog

    1. helena's said...:

      islam pada nama

    1. Hasrol Nizam said...:

      betul ckp helena tu..islam pada nama

    1. ney said...:

      obviously she is muslim hanya pada nama~

      tapi memg in real life,ramai yg macam ni kan4??

      huu~

    1. ney said...:

      obviously die islam pada nama je
      but fenomena ni common da kan??

      huhu,apela nak jadi~

    1. nuuL.. said...:

      saje je dowg ni nk kotorkn name ISLAM yg indah n suci...subahat je sume..huhu