• About
  • Parent Page
  • Archives
  • Uncategorized
  • Selalunya CNY kami bergini..

    Feb 12, 2010

    salam
    aku nak cerita sikit macam mana family aku sambut chinese new year
    kami xd makan besar
    xd bagi2 angpau
    tp kami hanya terima angpau..huhuhu...

    ptg nak raya tu nenek ( mak we ) aku akan masak rendang + ketupat
    ala2 raya aidilfitri gitu..
    mak we?..tu panggilan aku tuk nenek aku..
    arwah atuk aku plak aku panggil pak we..
    kecik2 aku dah d pakwe sebenarnye..hahaha

    lepas memasak tu..
    sebelum petang makan besar tu
    nenek aku akan ajak mana2 cucu die tuk g umah mmber baik die
    selalunya aku ataupun adek2 aku lah
    cz kami cucu kesayangan nenek aku..wakaka...ye ke?

    mesti korang pikir..
    aku ni cina ke?
    sambut CNY dengan bagai nye..huhu
    Makan mcm sambut raya..

    tidak sama skali
    aku 100% melayu..
    hehe..tp tetap turut menyambut CNY..
    cz makwe ramai kawan cina
    ayah dan emak pon ramai kawan cina
    kadang2 rase macam betul2 sambut CNY

    pe orang kata..
    orang berbudi kita berbahasa..ceh wahh..
    kami mengamalkan ni semua..
    sebab masa aidilfitri kawan2 mak we, mak n ayah pon akan membalas
    ape yg kami buat masa CNY..
    barulah satu MAlaysia!!

    so akhir kata aku nk ucapkan happy CNY kepada yg mnyambutnya
    MR GAN aka bos aku..
    Sir Chong aka Lecturer mandrin aku
    kwn2 cina mase kat matrik.


    nota kaki : sibuk mengemas barang untuk balik bercuti midsem+CNY...

    2 Mereka yg baik:

    1. fabulous mariam said...:

      ain..hebat giler ko ye semangat satu malaysia.. akgum aku weyh.. seriusly, ak kagum giler..

    1. Helas(^o^)\m/ said...:

      haha.. salam ziarah.. ne baru 1 Malaysia. hehe..